L’Ajuntament de Collbató col·laborarà amb la marxa Som

En el Ple municipal de juliol també es va aprovar donar suport a la iniciativa popular Anem a Mil

El Ple ordinari de l'Ajuntament de Collbató, celebrat dilluns passat, ha acordat donar suport i col·laborar en la marxa Som, un moviment transversal de país per reflexionar sobre la democràcia participativa. També dóna suport amb la iniciativa popular Anem a Mil, per la instauració d’un salari mínim de 1.000 euros.

La marxa Som és un instrument per establir nous mecanismes de participació per saber la voluntat directa de la ciutadania sobre els diferents temes públics que es vulguin plantejar, siguin locals, nacionals o internacionals. La marxa recorrerà 5.000 kilòmetres i passarà per Collbató el 31 de juliol, anant cap a Montserrat, a on confluiran les quatre columnes que la conformen.

D’altra banda, Anem a Mil és una iniciativa ciutadana per un sou digne que vol implantar a Catalunya un salari mínim de 1.000 euros a 14 pagues, aproximadament la meitat del salari mitjà a Catalunya, situat en 2.100 euros, tot seguint les recomanacions internacionals. Amb aquest salari mínim es vol generar un canvi de model laboral i productiu per reduir les desigualtats econòmiques i així aconseguir més justícia social. Actualment, una de cada cinc persones que treballen a Catalunya es troba en risc de pobresa.

Altres mocions

El Ple també ha aprovat reclamar al Govern espanyol el traspàs de les beques i denunciar les seves pràctiques antidemocràtiques i fraudulentes. En l'àmbit municipal, el ple ha aprovat la modificació del reglament regulador del Consell Assessor Urbanístic Municipal (CAUM), l'ordenança reguladora de les subvencions de l'Ajuntament i el Pla Estratègic de Subvencions del període 2016-2019, així com diverses contractacions per cobrir les necessitats de servei. A més, s’ha informat que la xifra actualitzada de població de Collbató és de 4.389 habitants a 31 de desembre de 2015.

Redacció / Foto: Aj. Collbató

 

Un petit mitjà amb grans audiéncies...

Reportatges

Torna el SuperMes, un abril ple de propostes i descomptes

Activitats turístiques arreu de la comarca del Baix Llobregat amb preus reduïts per a compartir temps en família
177

Fotonotícies

Opinió

Mapa Baix Llobregat Castelldefels Begues Gavà Sant Climent de Llobregat Viladecans Sant Boi de Llobregat El Prat de Llobregat Cornellà de Llobregat Esplugues de Llobregat Sant Joan Despí Sant Just Desvern Santa Coloma de Cervelló Sant Felíu de Llobregat San Vicenç dels Horts Molins de Rei Torrelles de Llobregat Vallirana Cervelló La Palma de Cervelló Pallejà El Papiol Corbera de Llobregat Sant Andreu de la Barca Castellví de Rosanes Martorell Sant Esteve de Sesrovires Abrera Olesa de Montserrat Esparreguera Collbató
© 2021 Grup Baix Media S.L. All Rights Reserved. Designed By La Premsa del Baix