L’Ajuntament de Sant Andreu ha de readmetre una treballadora acomiadada

L’oposició guanya una moció que demanava la reincorporació d’aquesta després d’una sentència judicial a favor de la demandant i en contra del consistori municipal.

Els grups municipals de Sí es pot Sant Andreu, Esquerra Republicana de Catalunya-Acord Municipal (ERC-AM), Iniciativa per Catalunya-Els Verds-Esquerra Unida i Alternativa (ICV-EUiA) i Convergència Democràtica de Catalunya (CDC) van presentar una moció al plenari demanant la readmissió d’una treballadora de l’Ajuntament que va ser acomiadada de forma improcedent del seu lloc de treball (CEIP JJ Ortiz). Finalment es va aprovar la moció contra la voluntat del PSC, ja que C’s va votar a favor mentre que el PP es va abstenir. La moció també demanava una revisió dels processos de contractació a l’ajuntament.

Sentència judicial

L’objectiu de la moció que van presentar conjuntament els quatre grups municipals fou aconseguir la readmissió de la treballadora A.J.S.C. que va ser acomiadada l’estiu del 2015. La sentència judicial emesa pel Jutjat Social número 22 de Barcelona que va resoldre en data 18 de maig de 2016 certifica que l’acomiadament havia estat improcedent i notificava al consistori baixllobregatí que optés entre la readmissió de la treballadora o a pagar una indemnització (descartada per la treballadora però amb el vistiplau de l’equip de govern).

Primera derrota

Segons, la nota de premsa conjunta dels quatre grups municipals que van presentar la moció “mai abans havia succeït que l’oposició aconseguís guanyar una votació en contra de la voluntat del grup que governa, el PSC. Ara haurà d’admetre a la treballadora A.J.S.C., que l’alcalde va acomiadar de forma improcedent vulnerant els drets laborals d’A.J.S.C". Tanmateix, l’alcalde, Enric Llorca, té l’opció d’admetre l’error i readmetre a A.J.S.C. o bé oposar-se a la votació del Ple. “En cas de desobeir la voluntat expressada pel plenari municipal, l’alcalde vulneraria la voluntat democràtica del Ple i imposaria la seva llei de forma autoritària i dictatorial, la mateixa que va utilitzar acomiadant de forma improcedent a A.J.S.C.”, segons la nota de premsa.

Redacció / Foto: Arxiu

 

Un petit mitjà amb grans audiéncies...

Reportatges

Torna el SuperMes, un abril ple de propostes i descomptes

Activitats turístiques arreu de la comarca del Baix Llobregat amb preus reduïts per a compartir temps en família
159

Fotonotícies

Opinió

Mapa Baix Llobregat Castelldefels Begues Gavà Sant Climent de Llobregat Viladecans Sant Boi de Llobregat El Prat de Llobregat Cornellà de Llobregat Esplugues de Llobregat Sant Joan Despí Sant Just Desvern Santa Coloma de Cervelló Sant Felíu de Llobregat San Vicenç dels Horts Molins de Rei Torrelles de Llobregat Vallirana Cervelló La Palma de Cervelló Pallejà El Papiol Corbera de Llobregat Sant Andreu de la Barca Castellví de Rosanes Martorell Sant Esteve de Sesrovires Abrera Olesa de Montserrat Esparreguera Collbató
© 2021 Grup Baix Media S.L. All Rights Reserved. Designed By La Premsa del Baix