ERC de Sant Feliu demana la dimissió del bisbe de la localitat

Imprimeix
El grup republicà presentarà una moció per demanar el cessament després de la polèmica de la senyera.

ERC de Sant Feliu presentarà al proper ple una moció per a demanar el cessament del bisbe de la localitat, Agustí Cortés. La moció arriba després de la polèmica durant la diada de l’11 de setembre, quan el bisbe va encarregar als campaners que retiressin la senyera del campanar durant la festa. Segons el bisbe, la presencia de la bandera "podia molestar altra gent de Sant Feliu".

Arran d’aquest fet, el col.lectiu de campaners va decidir no fer el repic de l’11 de setembre i despenjar la senyera del campanar al vespre, a banda de dissoldre la colla, activa des de 1996.

El grup republicà asegura al text de la moció que, des que va ser nomenat el bisbe Agustí Cortés, el 12 de setembre de 2004, “moltes entitats s’ha trobat amb problemes degut a decisions errònies del Bisbat”.

ERC ha demanat també a l’ajuntament un posicionament “clar, inequívoc i contundent” envers l’actitud del bisbe, i ha reclamat a l’equip de govern que demani a la instancia eclesiàstica corresponent el seu cessament inmediat.