El Ple de Viladecans rebutja construir una pista d’atletisme

Imprimeix

S'aprova una moció a proposta d’ERC i Guanyem per promoure un salari mínim de 1.000 euros a l’Ajuntament.

Els grups del PSC i ICV, al govern municipal de Viladecans, van rebutjar durant el Ple de juny una moció d’ERC que instava l’Ajuntament a construir una pista municipal d’atletisme reglamentària (400 metres) abans d’acabar el 2018, “tenint en compte el deute històric que manté la ciutat amb el col·lectiu d’atletes i entrenadors i la potent pedrera del Club Atletisme Viladecans”, segons els republicans.

La proposta d’ERC recollia les demandes d’esportistes i familiars cansats d’esperar i escoltar promeses per part de l’Ajuntament “que mai s’acaben complint”. La pista d’atletisme està absent del Pla d’Acció Municipal 2016-2019, tot i que el primer compromís del consistori es remunta a 1986. L’equip de govern va promoure una contramoció molt menys exigent i ambiciosa que aposta per una solució temporal i intermèdia (200 metres), sense terminis i que no satisfà als implicats.

Actualment, els atletes de Viladecans entrenen la velocitat en 3 carrers -plens de forats- i en una mena de recta de 100 metres al costat del camp de beisbol, sense manteniment. La manca de pista, a banda de les dificultats que comporta per als entrenaments, impedeix especialitzar-se en les disciplines de perxa, salts o llançaments. A més a més, provoca que els atletes més destacats marxin a altres clubs i ciutats veïnes per poder preparar-se en les millors condicions”, explica ERC-Viladecans.

La portaveu d’ERC, Bàrbara Lligadas, assegura que “tenim un deute històric amb els nostres atletes que gràcies als seus triomfs esportius han posat al mapa Viladecans. Han passat tres dècades des de la primera promesa de construir una pista d’atletisme i encara estem igual. Moltes promeses per part dels que sempre han governat, però cap compliment. I mentrestant el talent ha de marxar de la nostra ciutat perquè no hi troba els equipaments que necessita per treure el màxim rendiment. Durant aquests 30 anys Viladecans no ha parat de créixer urbanísticament i ens estem quedant sense espais. Per això demanàvem que comencés la construcció el 2018. No volem que la pista sigui una excusa per construir més pisos, volem que es faci perquè els atletes la necessiten.”

Altres mocions

D’altra banda, sí va prosperar una moció impulsada per ERC i Guanyem Viladecans per a implantar el salari mínim de 1.000 euros al personal de  l’Ajuntament de Viladecans i de les empreses que treballen pel consistori, recollint les propostes de la plataforma ciutadana Anem a Mil que reclama un augment substancial del Salari Mínim Interprofessional (655 euros). La moció va ser pactada amb el PSC i ICV i va prosperar amb els vots en contra del PP i l’abstenció de C’s. 

A més, pocs dies després d’haver rebut l’informe tecnicojurídic de l’Ajuntament sobre el bloc de 7 plantes que s’està construint al carrer Josep Pallach, ERC va presentar una moció amb caràcter d’urgència per tal d’incloure-la a l’ordre del dia, finalment sense èxit. No obstant això, en el torn de precs i preguntes els republicans van demanar a l’equip de govern que negociï una permuta per facilitar terrenys municipals a l’empresa constructora a canvi d’enderrocar les tres últimes plantes de l’edifici en construcció. L’alçada del bloc ha aixecat les queixes de molts veïns pel seu impacte visual en un entorn on predominen els edificis de quatres plantes i cases unifamiliars.   

 
Redacció / Foto: Arxiu