“No hem d’esperar el 2020 per fer allò que podem fer amb majoria”

Imprimeix

El president d’ERC, Oriol Junqueras, van participar en la Festa de la República que es va celebrar a Corbera de Llobregat.

El president d’Esquerra Republicana, Oriol Junqueras, va participar ahir dissabte a la Festa de la República del Baix Llobregat que es va celebrar a Corbera de Llobregat. Durant l’acte es va reivindicar que Catalunya té la força suficient, al carrer i a les institucions, per culminar ara, i no a l‘espera del que passi a Espanya a les eleccions de 2020, el procés cap a la constitució d’un nou estat. ‘Ara tenim majories suficients per fer moltes de les coses que segur que molts considereu urgents’, va dir davant d’un auditori de més de 500 persones a la pista polisportiva de la població baixllobregatina.

Junqueras va tancar l’acte polític que es va fer després d’un dinar popular en el marc de la festa, i que fou el moment central de la jornada. També va intervenir el diputat del Sinn Féin Connor Murphy, que va defensar la independència de Catalunya al costat de la d’Escòcia i la reunificació d’Irlanda, alhora que també va reivindicar per a Irlanda del Nord, en el moment actual, el dret a ser escoltada si vol mantenir-se dins de la Unió Europea, arran del triomf del brexit.

11982

Sense temps

Junqueras va insistir que en el moment que viu el procés “tots ens necessitem els uns als altres’ i que ‘hem de posar les forces de tots al servei de les necessitats de cadascú”. Va deixar clar que “no crec que ningú ens pugui demanar que esperem a la tardor de 2020 per fer allò que ara ja tenim la majoria per poder fer”. A més, va afegir que no hi ha cap garantia que les majories [a Espanya] canviïn d’aquí a quatre anys per pensar en un escenari més favorable a la demanda de Catalunya per exercir el dret a l’autodeterminació. I ho va exemplificar en el seu fill de tres anys. “Ara fa P3, i no em demaneu que faci 2n d’ESO per esperar a resoldre allà el que ara ja podem fer aquí.”

El president d’Esquerra va assenyalar que “la realitat necessita ser transformada des de tot arreu. Des del carrer però també des de les institucions. I ara hi som majoria”. I va concloure que davant del que continua representant l’Estat espanyol “l’objectiu de la República catalana és legítim, necessari i urgent.”

Tancament del curs polític i nous militants

La Festa de la República, amb què la comarca del Baix Llobregat tanca cada any el seu curs polític. També va donar la benvinguda als nous militants -en aquesta ocasió, un total 155-. També hi va haver activitats tot el dia, des de circ fins a esports passant per un mercat de productes independentistes, balls i concerts de nit. Per la festa hi van passar militants i simpatitzants, a banda d'alcaldes i regidors de la comarca, representants d'entitats i associacions i alts càrrecs del partit, començant pel mateix Junqueras, la secretària general, Marta Rovira, la diputada al Parlament Anna Simó o el diputat electe a Madrid Joan Tardà, entre d’altres.

Rajoy i ERC

Va ser en el marc de la trobada que Tardà ha avançat que, davant l’anunci que Rajoy vol parlar també amb Esquerra per negociar la seva investidura com a president del Govern espanyol, “nosaltres l’escoltarem però ell també ens haurà d’escoltar: li direm que mai investirem un govern de dretes i reaccionari com és el del Partit Popular, que ja coneixem; que no investirem un govern que no autoritzi un referèndum a l’escocesa en el termini d’un any, i que no investirem un govern que, a més, utilitza les clavegueres de l’Estat per vulnerar els drets civils dels catalans i, especialment, dels independentistes”. Per Tardà, i en clau institucional, el principal objectiu de cara al mes de setembre és que “la qüestió de confiança al president Puigdemont es converteixi en una qüestió de confiança cap al procés”. I s’ha mostrat convençut que Junts pel Sí -amb CDC i ERC- i la CUP hi arribaran amb un acord.


Redacció / Fotos: ERC