L’Ajuntament d’Esplugues aprova el salari mínim interprofessional

La moció, impulsada per ERC i presentada pel PSC que compromet al consistori a instar totes les administracions públiques a aplicar aquest sou de referència de mil euros, es basa amb la proposta de la plataforma ciutadana Anem a Mil.

El Ple Ordinari del mes de juny de l’Ajuntament d’Esplugues va aprovar una moció, impulsada per Esquerra Republicana i presentada amb el grup municipal del PSC, per garantir un sou mínim interprofessional de mil euros. La moció, que es basa en les propostes de la plataforma Anem a Mil, compromet l’Ajuntament a mantenir la política salarial que d’un salari superior a mil euros per a tots els treballadors. A més, insta les diferents administracions municipals i supramunicipals, incloent-hi la Generalitat, a promoure clàusules socials i a aplicar el salari de referència en la contractació pública. El Ple va aprovar la moció amb el vot favorable de tots els grups municipals del consistori, excepte Ciutadans, que es va abstenir. En total, 19 vots a favor i 2 abstencions.

El passat 10 de maig va tenir lloc a Cornellà la presentació al Baix Llobregat de la plataforma Anem a Mil, una iniciativa ciutadana que té com a objectiu aconseguir un salari digne per a totes les persones que treballen al nostre país. Jordi Cuesta, portaveu de la plataforma i assistent al Ple de juny, va denunciar que l’actual salari mínim interprofessional, fixat pel govern espanyol en 655€, és insuficient per cobrir les despeses mínimes a les quals ha de fer front una persona per poder viure a les ciutats catalanes. La Unió Europea considera injust aquest salari mínim, i l’article 4.1 de la Carta Social Europea recomana que sigui equivalent al 60% del salari mitjà del territori. A Catalunya això permetria un salari mínim de 1.098,77 euros per 14 pagues d’acord.

Altres acords del Ple

El Ple també va aprovar una moció, presentada per tots els grups municipals llevat del PP, PSC i Ciutadans, per evitar la reobertura del Centre d’Internament d’Estrangers de la Zona Franca —prevista per al 15 de juny i posposada— i per a la igualtat de drets de totes les persones, la llibertat de moviment i contra el racisme. Només no hi van votar a favor PP i Ciutadans.

També es va acordar per unanimitat una moció de Ciutadans sobre serveis residencials al Baix Llobregat per a gent gran i persones dependents, davant la manca d’oferta pública actual.

Finalment, es va aprovar per unanimitat el padró municipal d'Esplugues, que ha baixat en 200 persones i s’ha quedat en 45.977 habitants, dels quals 22.113 són homes i 23.864 són dones.

Redacció / Fotos: ERC


 

Un petit mitjà amb grans audiéncies...

Reportatges

El càlcul del salari de referència, com en les edicions anteriors, s'ha efectuat per a tres àmbits territorials

El salari de referència metropolità és de 1.516 euros mensuals

Les despeses relacionades amb l'habitatge (lloguer o hipoteca i factures) s'enduen el 45% del pressupost de necessitats bàsiques, mentre que el 43%…
160

Fotonotícies

Opinió

Mapa Baix Llobregat Castelldefels Begues Gavà Sant Climent de Llobregat Viladecans Sant Boi de Llobregat El Prat de Llobregat Cornellà de Llobregat Esplugues de Llobregat Sant Joan Despí Sant Just Desvern Santa Coloma de Cervelló Sant Felíu de Llobregat San Vicenç dels Horts Molins de Rei Torrelles de Llobregat Vallirana Cervelló La Palma de Cervelló Pallejà El Papiol Corbera de Llobregat Sant Andreu de la Barca Castellví de Rosanes Martorell Sant Esteve de Sesrovires Abrera Olesa de Montserrat Esparreguera Collbató
© 2021 Grup Baix Media S.L. All Rights Reserved. Designed By La Premsa del Baix