ERC-Viladecans respon a l’Ajuntament sobre la tala d’arbres a Cal Menut

Imprimeix

Els republicans consideren que a més d’un expedient-requeriment de disciplina urbanística, el consistori n’hauria d’obrir un altre de patrimoni.

 

ERC-Viladecans ha volgut respondre, a través de la nostra publicació, l’argument de l’Ajuntament de Viladecans sobre el tema de la tala d’arbres protegits a l’entorn de Cal Menut. Segons els republicans expliquen el "decret 120/1989, de 17 d'abril, sobre declaració d'arbredes monumentals, d'interès comarcal i d'interès local publicat al DOGC el 1989 concreta en el seu article 2.2 diu que aquesta protecció implica la prohibició de tallada i arrencada total o parcial, així com de malmetre-les per qualsevol mitjà. És a dir, queda prohibit talar o malmetre qualsevol arbre, cap, independentment de si es fan obres o no a les proximitats de l'arbreda.”

A més, des del grup municipal s’assegura que “el camí anterior a la rompuda forestal no era un camí, tal com diu l'Ajuntament, sinó un corriol” i afegeix que “a banda d'obrir un expedient-requeriment de disciplina urbanística, l'Ajuntament n'hauria d'obrir un altre de patrimoni.”

Finalment, ERC-Viladecans considera que “en les polèmiques que afecten Cal Menut l’Ajuntament sempre s'excusa dient que és propietat privada, però això no és excusa: la masia és un Bé Cultural d'Interès Local, així com l'arbreda i el camp d'ametllers centenaris dels seus voltants. Aquesta declaració obliga als propietaris a complir la llei i també l'Ajuntament a fer-la respectar, precisament el que no ha succeït ara ni l'any passat amb l'esfondrament d'una paret que va malmetre una llar de foc i un antic forn de pa.”

Redacció / Fotos: Arxiu