El Ple de Sant Andreu rebutja la col·locació de propaganda electoral

Imprimeix

La declaració institucional insta als partits polítics no col·locar cartells o pancartes i a fer altres suports propagandístics i les noves tecnologies.

El Ple de l’Ajuntament de Sant Andreu de la Barca ha aprovat una declaració institucional que insta als partits polítics a  abstenir-se de col·locar cartells o pancartes amb motiu de les eleccions generals del pròxim 26 de juny. El text ha comptat amb els vots a favor de PSC, Ciutadans i PP i l’oposició de Si es pot, CDC, ICV i ERC.

La declaració institucional l’ha presentat l’alcalde de la ciutat, Enric Llorca, que ha recordat que “aquests comicis arriben sis mesos després de la darrera convocatòria d’eleccions generals, el 20 de desembre, el resultat de la qual i la posterior acció dels partits polítics no van servir per a formar govern”. L’alcalde ha explicat aquesta és la quarta vegada en un any que els ciutadans estan cridats a les urnes i ha considerat que “els ciutadans poden estar saturats de tanta campanya” i ha apuntat que “la informació els arribarà igualment pels mitjans de comunicació”.

Llorca ha explicat que, segons dades del Ministeri de l’Interior, la campanya electoral té un cost de 130 milions d’euros i ha apuntat que “en una situació com l’actual hem de ser molt curosos amb els diners i amb les despeses.”

La declaració institucional insta als partits polítics a no col·locar banderoles de propaganda electoral a la ciutat i difondre el missatge que cada formació política consideri oportú de cara a les eleccions generals amb d’altres suports propagandístics, com ara cartells, actes públics o fent servir les noves tecnologies.

Redacció / Foto: Aj, Sant Andreu Barca