ERC-Viladecans vol aturar i revisar la construcció d’un bloc de pisos

Els republicans recorden que la promoció de nous habitatges a les portes d’Alba-rosa no està contemplada al Pla Local d’Habitatge 2008-2019, com tampoc s’han complert les previsions d’augment de la població que justifiquin aquesta necessitat de construir pisos nous.

El grup municipal d’ERC-AM a l’Ajuntament de Viladecans durà al Ple municipal d’aquest dijous una moció per revisar la modificació puntual del Pla General Metropolità (PGM) aprovada pel consistori el 2013 amb l’objectiu teòric d’urbanitzar un tram de riera al descobert i perllongar el carrer Josep Pallach, entre els barris de l’Eixample i Alba-rosa.

Els republicans sol·liciten una revisió tècnica, econòmica i jurídica per recuperar els criteris que marcava el PGM de 1976 ateses les incoherències del projecte i les reclamacions veïnals i de propietaris afectats que posen de manifest la seva indefensió davant de la manca de transparència i l’opacitat amb la qual l’equip de govern ha tramitat el nou planejament urbanístic, amb alteració de paràmetres bàsics com l’alçada o el nombre de plantes permeses en noves edificacions.

bloc2

Impacte paisatgístic

Precisament, l’origen d’aquesta nova polèmica urbanística que esquitxa, segons els republicans, al govern del PSC ha estat la construcció d’un edifici de planta baixa més set plantes a la cantonada amb el carrer Nou (el PGM preveia aquí planta baixa més quatre), generant un impacte visual i paisatgístic irreparable sobre l’entorn on predominen les construccions de planta baixa més quatre i domicilis unifamiliars. Aquest nyap ha aixecat els ànims de molts veïns d’Alba-rosa i el Torrent Ballester que han començat una recollida de signatures per exigir una rectificació al govern municipal.

cartell veins

Segons la regidora republicana, Myriam Moysset, “els objectius reals de l’Ajuntament en aquesta operació estan encaminats únicament i exclusivament a incrementar sostre per fer viable una operació urbanística i econòmica pactada entre l’empresa municipal VIMED i la propietat de la finca”. A més a més, ha afegit, “l’Ajuntament figura al registre de la propietat com a propietari d’una de les parcel·les del polígon d’actuació 1 on està prevista la construcció d’un bloc de planta baixa més cinc plantes al mateix carrer Josep Pallach, fet que confirma la tendència de l’equip de govern a vendre i privatitzar solars municipals amb total opacitat i manca de transparència, gràcies a la delegació de competències en favor de VIMED.”.

ERC concreta que tampoc queda gens clar quin és l’aprofitament econòmic resultant ni a què dedica el consistori els recursos obtinguts a canvi d’aquestes transaccions: “estem davant d’una forma de gestió del planejament urbanístic arbitrària i de difícil control, una forma que caracteritza l’urbanisme de l’Ajuntament de Viladecans des de fa anys i que li permet actuar amb discriminació, discrecionalitat i plena llibertat de moviments, fins ara”. Moysset considera que “les modificacions del Pla General Metropolità que comporten aquestes alteracions de paràmetres bàsics com el solar del supermercat Aldi, el Poliesportiu Municipal Centre, el Polígon Industrial Centre o la prolongació del carrer Josep Pallach són transformacions que perverteixen substancialment el model de ciutat definit pel Pla General de 1976”. “És inacceptable que es tramitin com una modificació menor, com ho és que canviïn les regles de joc sense notificació prèvia a tots els afectats, tal com ha succeït al carrer Josep Pallach”, ha reblat.

Revisió de l’article 97

En la moció que es votarà dijous els republicans també demanen que es revisi l’aplicació de l’article 97 del Text refós de legislació urbanística atès que ERC considera que concorren les circumstàncies que aconsellen una valoració negativa del planejament. Concretament, citen l’article b del punt 2 que concreta: “Quan l’ordenació proposada no és coherent amb el model d’ordenació establert pel planejament urbanístic general vigent o entra en contradicció amb els principis de desenvolupament urbanístic sostenible”.

Esquerra recorda que la promoció de nous habitatges a les portes d’Alba-rosa no està contemplada al Pla Local d’Habitatge 2008-2019, com tampoc s’han complert les previsions d’augment de la població que justifiquin aquesta necessitat de construir pisos nous.

Redacció / Fotos: ERC-Viladecans

 

Un petit mitjà amb grans audiéncies...

Reportatges

Torna el SuperMes, un abril ple de propostes i descomptes

Activitats turístiques arreu de la comarca del Baix Llobregat amb preus reduïts per a compartir temps en família
157

Fotonotícies

Opinió

Mapa Baix Llobregat Castelldefels Begues Gavà Sant Climent de Llobregat Viladecans Sant Boi de Llobregat El Prat de Llobregat Cornellà de Llobregat Esplugues de Llobregat Sant Joan Despí Sant Just Desvern Santa Coloma de Cervelló Sant Felíu de Llobregat San Vicenç dels Horts Molins de Rei Torrelles de Llobregat Vallirana Cervelló La Palma de Cervelló Pallejà El Papiol Corbera de Llobregat Sant Andreu de la Barca Castellví de Rosanes Martorell Sant Esteve de Sesrovires Abrera Olesa de Montserrat Esparreguera Collbató
© 2021 Grup Baix Media S.L. All Rights Reserved. Designed By La Premsa del Baix