L’ampliació de l'Hospital de Viladecans, una "prioritat inversora"

El portaveu adjunt del grup parlamentari del PPC, Santi Rodriguez, celebra l'aprovació de la proposta dels populars i remarca que "la Generalitat haurà de garantir la continuïtat de la cartera de serveis actual i l'increment futur, i també la capacitat futura d'assolir la demanda assistencial, mèdica i quirúrgica del seu àmbit territorial de referència".

El portaveu adjunt del grup parlamentari del PPC, Santi Rodriguez, ha celebrat l'aprovació d'una proposta del PPC -transaccionada amb la resta de grups segons els populars- que estableix l'ampliació de l'Hospital de Viladecans com a "prioritat inversora del Govern de la Generalitat". "S'hauran de licitar les obres un cop estigui a punt la redacció del projecte executiu, prevista per a finals del 2016-principis del 2017, i iniciar l'ampliació tan aviat com sigui possible durant l'any 2017", ha detallat.

Durant la comissió de Salut al Parlament, Rodriguez ha afirmat que l'Hospital de Viladecans gaudeix d'un gran reconeixement a causa de la seva notable eficiència tot i que "és l'únic hospital de l'ICS que té quatre llits per habitació. Fins i tot tenint en compte que l'ampliació de tres quiròfans i una unitat d'hospitalització realitzada l'any 2010, no va anar acompanyada amb la corresponent ampliació de dotació pressupostària". A més ha dit que "aquestes circumstàncies han comportat que l'Hospital de Viladecans hagi patit de forma considerable l'impacte de les retallades del Govern en l'àmbit de salut. Pateix infrafinançament crònic.”

Pel que fa al personal, el diputat ha manifestat que "té un excés de feina que desenvolupen amb una evident manca de recursos. Davant la situació que viu el centre no només s'ha mobilitzat la Junta de Personal de l'Hospital, també ho ha fet la ciutadania dels municipis afectats i els alcaldes”. Per aquest motiu ha celebrat que la proposta aprovada, a més de dur a terme l'adequació de la plantilla durant el 2016 a  les necessitats actuals, amb un cost previst d’1,12 milions d'euros, la Generalitat haurà de garantir per mitjà del contracte, la continuïtat de la cartera de serveis actual i l'increment futur, i també la capacitat futura d'assolir la demanda assistencial, mèdica i quirúrgica del seu àmbit territorial de referència en funció de les disponibilitats pressupostàries i dels criteris de contractació d'activitat dels hospitals d'aguts. La proposta obliga també el Govern a continuar informant els ajuntaments de Viladecans, Gavà, Castelldefels, Begues i Sant Climent de Llobregat i a la Junta de Personal de l'Hospital de Viladecans dels plans de futur per al centre i llur aplicació i temporalització, i a garantir-los la participació en la definició i l'execució de les diverses fases d'aquests plans.

Així, el Govern haurà de mantenir l'aliança estratègica i la cooperació entre l'Hospital de Viladecans, dins l'Institut Català de la Salut, i l'Hospital de Bellvitge i valorar la ràtio de pacients per metge de cadascun dels centres de salut de Castelldefels, Gavà, Viladecans, Begues i  Sant Climent, i també les llistes d'espera de l'hospital de Viladecans, dels centres d'atenció primària i del centre d'especialitats, i dotar-los dels recursos humans facultatius i materials necessaris per cobrir les necessitats de la seva població de referència d'acord amb el Pla de Xoc de llistes d'espera en funció de les disponibilitats pressupostàries.

Redacció / Foto: PPC

 

Un petit mitjà amb grans audiéncies...

Reportatges

Torna el SuperMes, un abril ple de propostes i descomptes

Activitats turístiques arreu de la comarca del Baix Llobregat amb preus reduïts per a compartir temps en família
159

Fotonotícies

Opinió

Mapa Baix Llobregat Castelldefels Begues Gavà Sant Climent de Llobregat Viladecans Sant Boi de Llobregat El Prat de Llobregat Cornellà de Llobregat Esplugues de Llobregat Sant Joan Despí Sant Just Desvern Santa Coloma de Cervelló Sant Felíu de Llobregat San Vicenç dels Horts Molins de Rei Torrelles de Llobregat Vallirana Cervelló La Palma de Cervelló Pallejà El Papiol Corbera de Llobregat Sant Andreu de la Barca Castellví de Rosanes Martorell Sant Esteve de Sesrovires Abrera Olesa de Montserrat Esparreguera Collbató
© 2021 Grup Baix Media S.L. All Rights Reserved. Designed By La Premsa del Baix