ERC-Viladecans exigeix clàusules en els contractes amb empreses privades

La portaveu republicana Bàrbara Lligadas destaca l’elevat nombre de regidors, alts càrrecs i funcionaris municipals que han treballat al conglomerat d’Inipro abans d’arribar a l’Ajuntament.

El grup municipal d’ERC-AM a Viladecans exigeix que tots els contractes de l’Ajuntament amb empreses privades incloguin a partir d’ara una clàusula de rescissió en cas que un tribunal condemni per sentència ferma als seus titulars. Així ho va plantejar la portaveu republicana, Bàrbara Lligadas, durant el Ple extraordinari celebrat ahir per explicar els escorcolls i les detencions efectuades per la Guàrdia Civil el passat 4 de maig en el marc de l’operació Amfiteatre vinculada al cas Inipro.

Volem que s’inclogui una nova clàusula en el nou concurs per a la gestió de les escoles bressol perquè, tal i com permet la Llei de contractes del sector públic, si en el transcurs de l’execució d’aquest servei l’empresa guanyadora és condemnada per sentència ferma aquest contracte no es prorrogarà. És més, demanem que s’inclogui aquesta clàusula en tots els concursos que faci l’Ajuntament”, va avançar Lligadas.

Arran dels fets que han sacsejat la població i la investigació judicial oberta i sota secret de sumari, la portaveu d’ERC va afegir que “demanem un llistat de totes les persones que tenen sou a l’Ajuntament i que han treballat a Inipro, quins càrrecs han tingut i si actualment encara hi ha algú que hi mantingui relació.”

Barbara Lligadas

Lligadas també va formular una bateria de preguntes a l’alcalde Ruiz (PSC) que van quedar sense resposta: “Coneixien que Inipro, Itinere i Educare pertanyen al mateix conglomerat? Els sembla normal l’ampli reguitzell de contractes i concessions de serveis a Inipro que l’Ajuntament li va adjudicant des de fa molts anys? Li sembla normal que del 2008 al 2013 l’Ajuntament hagi pagat aproximadament 17 milions d’euros a aquest conglomerat d’empreses? Els sembla normal que molts contractes de servei els repeteixi any rere any Inipro com la dinamització juvenil a Can Xic o el suport a l’Oficina Municipal d’Escolarització? Els sembla normal la permeabilitat que hi ha entre el conglomerat d’Inipro i l’Ajuntament? Els sembla normal que gairebé la meitat dels concursos que s’han atorgat al conglomerat aquest 2015 hagi estat supervisada per extreballadors d’Inipro? Els sembla normal tenir tants treballadors, càrrecs de confiança i regidors que han treballat anteriorment al conglomerat d’empreses d’Inipro? Que potser és la pedrera dels càrrecs de govern i dels càrrecs de confiança d’aquest Ajuntament? Quants concursos ha perdut INIPRO a Viladecans des del 2008?”.

En relació a la detenció, posterior posada en llibertat amb càrrecs i dimissió del primer tinent d’alcalde i primer secretari del PSC, Joaquín Guerrero, la portaveu d’ERC va afegir que “se’ns diu que no ha passat res, però tenir al primer tinent d’alcalde acusat pel jutjat d’instrucció número 1 de Tarragona no és que no hagi passat res, perquè té el passaport retirat i ha d’acudir un cop al mes al jutjat. Potser no s’ha traspassat la legalitat però quan s’investiga no és per casualitat. Esperem que tot sigui fruit de malaurades casualitats, però la política ja està prou malmesa com perquè cada dia rebem un degoteig de presumptes casos de corrupció. És responsabilitat de tots que no hi hagi cap tipus d’ombra.”

Bàrbara Lligadas va concloure la seva interpel·lació concretant que: “resta esperar el camí de la justícia, però esperem que s’hagi acabat la sensació d’impunitat que a vegades afecta als polítics que porten governant durant dècades. Per part nostra no en deixarem passar ni una. Serem implacables.”

Tupinada del PSC

ERC també denuncia la tupinada del PSC ocupant més de la meitat de la sala destinada al públic amb militants i càrrecs de confiança per seguir en directe el Ple extraordinari, fet que va impedir l’accés de moltes persones que van haver de veure la sessió fora de l’auditori a través de Viladecans Televisió. Esquerra va sol·licitar a l’equip de govern un espai més gran per a celebrar el Ple donada l’expectació aixecada entre la ciutadania, petició que va ser denegada.

Redacció / Foto: ERC-Viladecans

 

Un petit mitjà amb grans audiéncies...

Reportatges

El càlcul del salari de referència, com en les edicions anteriors, s'ha efectuat per a tres àmbits territorials

El salari de referència metropolità és de 1.516 euros mensuals

Les despeses relacionades amb l'habitatge (lloguer o hipoteca i factures) s'enduen el 45% del pressupost de necessitats bàsiques, mentre que el 43%…
159

Fotonotícies

Opinió

Mapa Baix Llobregat Castelldefels Begues Gavà Sant Climent de Llobregat Viladecans Sant Boi de Llobregat El Prat de Llobregat Cornellà de Llobregat Esplugues de Llobregat Sant Joan Despí Sant Just Desvern Santa Coloma de Cervelló Sant Felíu de Llobregat San Vicenç dels Horts Molins de Rei Torrelles de Llobregat Vallirana Cervelló La Palma de Cervelló Pallejà El Papiol Corbera de Llobregat Sant Andreu de la Barca Castellví de Rosanes Martorell Sant Esteve de Sesrovires Abrera Olesa de Montserrat Esparreguera Collbató
© 2021 Grup Baix Media S.L. All Rights Reserved. Designed By La Premsa del Baix