Anul·lat el recurs contra la declaració d’independència de Collbató

El jutge considera legítim que institucions públiques com és el cas d’un Ajuntament, manifestin la seva postura sobre aquestes qüestions.

El Jutjat Contenciós Administratiu número 7 de Barcelona ha resolt no admetre el recurs interposat per la Delegació del Govern a Catalunya contra l’acord relatiu a la declaració d’independència aprovat pel Ple de l’Ajuntament de Collbató el 24 de setembre de 2012.

En aquest acord el Ple s’adreçava al Parlament de Catalunya en general, i a tots els seus grups parlamentaris, en particular, per tal que la Cambra Catalana assumís, de forma unilateral i a tots els efectes, la plena sobirania de la nació catalana, en la perspectiva de la constitució d’un estat català lliure, independent, democràtic i social.


La Delegació del Govern va manifestar davant el jutjat que considerava nul l’acord de l’Ajuntament per no tenir competències per promocionar o coadjuvar activament una declaració unilateral d’independència de Catalunya i, subsidiàriament, demanava l’anul·labilitat de l’acord per infracció de l’ordenament jurídic per infringir els principis d’objectivitat i submissió de l’administració de la llei i al dret.

Resolució
El jutge considera que l’Ajuntament amb aquest acord no infringeix cap dret fonamental dels ciutadans i recorda que la Constitució garanteix la llibertat ideològica dels individus i comunitats així com reconeix i protegeix el dret a expressar i difondre pensaments, idees i en virtut de la llibertat ideològica i del dret a l’expressió han d’admetre’s l’expressió d’opcions contràries a algun dels principis que estableix la Constitució; considera legítim que institucions públiques com és el cas d’un Ajuntament, manifestin la seva postura sobre aquestes qüestions, ja que en definitiva com a representants de la ciutadania poden i fins i tot han d’expressar voluntats polítiques, doncs es constitueixen com a forma d’expressió de la voluntat de les persones a les quals representen.


Aquesta sentència ratifica la interlocutòria de 3 de juliol de 2013 que acordava inadmetre la demanda. Entén que l’acord de l’Ajuntament es tracta d’un acte polític, no revisable en aquesta Jurisdicció i finalitza afirmant que no es pot esperar que els Tribunals resolguin assumptes polítics sinó única i exclusivament jurídics.

Redacció / Foto: Aj. Collbató

 

Un petit mitjà amb grans audiéncies...

Reportatges

Torna el SuperMes, un abril ple de propostes i descomptes

Activitats turístiques arreu de la comarca del Baix Llobregat amb preus reduïts per a compartir temps en família
108

Fotonotícies

Opinió

Mapa Baix Llobregat Castelldefels Begues Gavà Sant Climent de Llobregat Viladecans Sant Boi de Llobregat El Prat de Llobregat Cornellà de Llobregat Esplugues de Llobregat Sant Joan Despí Sant Just Desvern Santa Coloma de Cervelló Sant Felíu de Llobregat San Vicenç dels Horts Molins de Rei Torrelles de Llobregat Vallirana Cervelló La Palma de Cervelló Pallejà El Papiol Corbera de Llobregat Sant Andreu de la Barca Castellví de Rosanes Martorell Sant Esteve de Sesrovires Abrera Olesa de Montserrat Esparreguera Collbató
© 2021 Grup Baix Media S.L. All Rights Reserved. Designed By La Premsa del Baix