L’equip de govern de Pallejà s’abaixa el sou un 19,5%

També s’incrementa en un 28,7% els recursos destinats a l’atenció a les persones en els primers comptes municipals de la legislatura.

L’Ajuntament de Pallejà ha aprovat els pressupostos municipals per al 2016, que responen als compromisos de l’actual equip de govern: garantir les necessitats socials dels pallejanencs i la qualitat dels serveis. Els nous comptes també compleixen amb l’objectiu de fer front al deute del consistori sense augmentar la pressió fiscal als ciutadans.

Per complir amb aquests objectius, el govern local ha prioritzat les polítiques socials i la lluita contra l’atur, augmentant en un 28,7% la partida de Serveis Socials. Aquesta major inversió repercutirà de forma prioritària en el banc dels aliments, els ajuts i l’atenció social a les famílies i a les persones amb discapacitat. A més, també es destinarà part del pressupost al lloguer social, per tal que els ciutadans que ho necessitin hi puguin optar.

Un part important dels recursos també buscarà la millora dels serveis i, en especial, el manteniment de la via pública, en resposta a la demanda ciutadana. D’aquesta manera s’ha incrementat en un 7,8% la partida destinada a Serveis Municipals.

La rebaixa de sous i salaris de l’equip de govern en un 19,50% i l’optimització de la despesa corrent són alguns dels aspectes que permetran que, tot i l’augment de la despesa, es pugui destinar una partida a realitzar algunes inversions al municipi.

Pel que fa als ingressos, en aquest pressupost augmenten respecte a l’any anterior, tot i que s’ha reduït el tipus de l’Impost sobre Béns Immobles (IBI), una mesura aprovada en les ordenances fiscals de l’exercici 2016. Els recursos arriben gràcies a una subvenció de l’Àrea Metropolitana de Barcelona, l’increment de l’import provinent de les plusvàlues i una operació de crèdit obtinguda a través de la Diputació de Barcelona.

Redacció / Foto: Arxiu

 

 


 

Un petit mitjà amb grans audiéncies...

Reportatges

Torna el SuperMes, un abril ple de propostes i descomptes

Activitats turístiques arreu de la comarca del Baix Llobregat amb preus reduïts per a compartir temps en família
152

Fotonotícies

Opinió

Mapa Baix Llobregat Castelldefels Begues Gavà Sant Climent de Llobregat Viladecans Sant Boi de Llobregat El Prat de Llobregat Cornellà de Llobregat Esplugues de Llobregat Sant Joan Despí Sant Just Desvern Santa Coloma de Cervelló Sant Felíu de Llobregat San Vicenç dels Horts Molins de Rei Torrelles de Llobregat Vallirana Cervelló La Palma de Cervelló Pallejà El Papiol Corbera de Llobregat Sant Andreu de la Barca Castellví de Rosanes Martorell Sant Esteve de Sesrovires Abrera Olesa de Montserrat Esparreguera Collbató
© 2021 Grup Baix Media S.L. All Rights Reserved. Designed By La Premsa del Baix