L’Audiència Nacional investiga l’Ajuntament de Begues

Imprimeix

Demana informació sobre el seu suport del consistori municipal a l’actual procés polític a Catalunya.

L’Ajuntament de Begues s’ha sumat als consistoris catalans investigats per l’Audiència Nacional pel suport donat la resolució 1/XI del Parlament de Catalunya sobre l’inici del procés  polític a Catalunya provocat pels resultats de les eleccions del 27S.

En concret l’alcaldessa, Mercè Esteve, va rebre dels Mossos d’Esquadra un requeriment al respecte. El tribunal espanyol demana tota la informació que es pugui recollir respecte a aquesta aprovació com una confirmació de l'aprovació de la moció, la data de l'acord o el nom de les persones que hi van votar a favor.

Per la seva banda l’alcaldessa de Begues, Mercè Esteve, ha volgut manifestar que “l’únic que ha fet el nostre Ajuntament, com molts altres, és mostrar seu el suport a allò que decideixi el Parlament de Catalunya, com a òrgan representatiu que és de la voluntat del poble català. No entenc que no facin el requeriment d’una resolució que ha pres el Parlament  al propi Parlament, i sí als municipis que tan sols expressem la voluntat de donar suport a la resolució pressa pel mateix expressant una ideologia o una voluntat política fruït de la democràcia. Tampoc  entenc per què no demana l’ Audiència Nacional aquesta informació a la Delegació del Govern, ja que tots els acords que es prenen en aquest consistori són públics i es transmeten a través de certificats a la Delegació de Govern. El poble català s’ha manifestat en tot moment de manera pacífica i democràtica. Es fa doncs difícil d’entendre les motivacions de l’Audiència Nacional per actuar com ho fa”.

Redacció / Foto: Arxiu