El Ple de Molins de Rei aprova mesures en favor de l’habitatge

Imprimeix

Es va estrenar com a regidora de Júlia Fernández, que substitueix a Pere Garcia, de IxMdR-MES.

 

El Ple de l’Ajuntament de Molins de Rei va aprovar tres mesures orientades a estimular les polítiques d’habitatge municipals. Per un costat s’ha aprovat la creació de la Comissió per a l’estudi, elaboració i formació de projectes en matèria d’habitatge, que inclourà a representants de tots els grups municipals i a diferents tècnics especialitzats. També s’ha informat de la signatura d’un decret pel qual s’aprova el programa d’inspeccions d’habitatges desocupats injustificadament pels propers dos anys. Finalment, en aquest àmbit, s’ha aprovat la modificació del conveni subscrit entre la Mancomunitat de Municipis de l’Àrea Metropolitana de Barcelona, l’Institut Metropolità de Promoció de Sòl i Gestió Patrimonial i l’Ajuntament de Molins de Rei per al desenvolupament urbanístic del sector Les Guardioles. La modificació reforça el paper de l’IMPSOL com a promotor del projecte i canvia la fórmula dels pagaments vers l’Ajuntament. 

Patrimoni local

Paral·lelament també es va crear la creació de la Comissió de Patrimoni Històric i Arquitectònic de Molins de Rei, que tindrà com a principal missió acordar i proposar un catàleg del patrimoni local, és a dir, de decidir quins elements han de ser necessàriament protegits pel seu valor històric o arquitectònic. La Comissió comptarà amb persones especialitzades externes a l’Ajuntament. 

Altres mocions

En un altre ordre de coses, el Ple també va donar llum verda a la modificació de les bases de les subvencions per empreses que vulguin contractar persones de la vila en situació d’atur i als emprenedors que vulguin impulsar el seu propi negoci. Concretament s’ha ampliat el termini perquè les empreses i els emprenedors locals es puguin acollir als ajuts. 

Dues altres iniciatives aprovades en la sessió van ser el Manifest de 8 de març, Dia Internacional de les Dones, que per aquest any 2016 té format de conte; i la declaració institucional amb motiu del 40è aniversari de la proclamació de la República Àrab Sahrauí Democràtica. Pel que fa a les mocions, es va aprovar la presentada conjuntament dels grups municipals d’ERC, CDC i la CUP, demanant que s’identifiqui Molins de Rei com a Municipi per la Independència amb rètols a les entrades de la vila; la presentada pel grup municipal d’ERC de suport a la creació del servei a domicili del Mercat Municipal; i la presentada pels grups municipals de la CUP i el PSC referent a la necessitat de garantir cabals sostenibles al Ter i  per la reducció del consum d’aigua. 

Nova regidora

Júlia Fernández Abós ha pres possessió com a regidora de l’Ajuntament en representació d’IxMdR-Mes i en substitució de Pere Garcia, qui va renunciar a la darrera sessió per motius personals. 

Redacció / Foto: Arxiu