L’Ajuntament de Sant Esteve Sesrovires estrena nou govern municipal

ERC, PSC i Entesa rubriquen un acord per a la governabilitat després que es va trencar l’anterior pacte el 18 de desembre per la renúncia dels grups ARA Sant Esteve, Convergència i Locos por Sanes.

El municipi del Baix Llobregat Nord ja té finalment govern municipal. Ahir es va formalitzar l’acord per la governabilitat de l’Ajuntament entre els grups d’ERC, PSC i Entesa per Sant Esteve. El document l’han subscrit l’alcaldessa Maria del Carme Rallo per Esquerra Republicana de Catalunya, i els portaveus al consistori del PSC, Enric Carbonell, i d’Entesa per Sant Esteve, Jordi Borrell.

El nou tripartit representa una àmplia majoria social, amb nou regidors dels tretze que configuren el consistori sesrovirenc: ERC compta amb tres regidors, PSC amb cinc i Entesa per Sant Esteve amb un.

El document recull com a prioritats del nou equip el manteniment dels ajuts socials i el suport a les famílies, la reducció de l’endeutament municipal i la dinamització de l’economia local. L’acció de govern quedarà definida en un Pla d’Acció Municipal que es redactarà abans de sis mesos. 

Alternança a l’alcaldia

L’acord estableix alternança en l’alcaldia entre les dues formacions majoritàries. Així, l’actual alcaldessa, Maria del Carme Rallo (ERC), continuarà al capdavant del consistori fins al setembre de 2017, moment en que prendrà el relleu el cap de llista del PSC, Enric Carbonell Jorba. Jordi Borrell (Entesa) assumirà la segona tinença d’alcaldia.

Renúncia

Les negociacions per a nou govern van iniciar-se arran del trencament de l’anterior pacte que es va produir el passat 18 de desembre després que els grups d’ARA Sant Esteve, Convergència i Locos por Sanes presentessin la seva renúncia a les delegacions d’alcaldia. En les darreres setmanes, les tres formacions han treballat en un acord programàtic amb l’objectiu de garantir estabilitat i governabilitat a l’Ajuntament i en el qual s’ha prioritzat el consens per damunt de la proporcionalitat de forces.

Redacció / Foto: Ajuntament de Sant Esteve Sesrovires

 

Un petit mitjà amb grans audiéncies...

Reportatges

Torna el SuperMes, un abril ple de propostes i descomptes

Activitats turístiques arreu de la comarca del Baix Llobregat amb preus reduïts per a compartir temps en família
110

Fotonotícies

Opinió

Mapa Baix Llobregat Castelldefels Begues Gavà Sant Climent de Llobregat Viladecans Sant Boi de Llobregat El Prat de Llobregat Cornellà de Llobregat Esplugues de Llobregat Sant Joan Despí Sant Just Desvern Santa Coloma de Cervelló Sant Felíu de Llobregat San Vicenç dels Horts Molins de Rei Torrelles de Llobregat Vallirana Cervelló La Palma de Cervelló Pallejà El Papiol Corbera de Llobregat Sant Andreu de la Barca Castellví de Rosanes Martorell Sant Esteve de Sesrovires Abrera Olesa de Montserrat Esparreguera Collbató
© 2021 Grup Baix Media S.L. All Rights Reserved. Designed By La Premsa del Baix