A favor del dret a vot de les persones amb discapacitat intel·lectual

L’Ajuntament de Martorell va aprovar la moció en el darrer Ple ordinari de l’any 2015.

El darrer ple ordinari de l’any 2015 de l’Ajuntament de Martorell va aprovar una moció de suport a l'exercici del dret a vot de les persones amb discapacitat intel·lectual. El text va comptar amb el suport de totes les forces polítiques del consistori.

La moció en defensa de l'exercici efectiu del dret a vot de les persones amb discapacitat intel·lectual en les diferents convocatòries electorals va ser proposada conjuntament per tots els grups municipals. La regidora de Benestar Social i Joventut, Cristina Dalmau, va manifestar que "des del govern som sensibles amb aquest tema, i al setembre ja vam donar suport al ple a un altre punt sobre l'autonomia de les persones amb discapacitat". El regidor del PSC, Antonio Carvajal, va defensar un text que "es basa en la Convenció de les Nacions Unides sobre els Drets de les Persones amb Discapacitat, i que reclama que els estats els garanteixin els drets polítics i el fet de gaudir-ne en igualtat de condicions, i l'obligació de les administracions de donar-ne resposta”. D'altra banda, José Simón, de Movem Martorell, va dir que "ens hi afegim perquè creiem que tota persona discapacitada té dret a participar en les eleccions". Francesc Arpal, del PP, va destacar que troben "adient el canvi de la llei, que ha de contemplar els diferents graus de discapacitat. A Espanya, la mesura afecta a unes 80.000 persones."

Redacció / Foto: Ajuntament de Martorell

 

Un petit mitjà amb grans audiéncies...

Reportatges

Torna el SuperMes, un abril ple de propostes i descomptes

Activitats turístiques arreu de la comarca del Baix Llobregat amb preus reduïts per a compartir temps en família
152

Fotonotícies

Opinió

Mapa Baix Llobregat Castelldefels Begues Gavà Sant Climent de Llobregat Viladecans Sant Boi de Llobregat El Prat de Llobregat Cornellà de Llobregat Esplugues de Llobregat Sant Joan Despí Sant Just Desvern Santa Coloma de Cervelló Sant Felíu de Llobregat San Vicenç dels Horts Molins de Rei Torrelles de Llobregat Vallirana Cervelló La Palma de Cervelló Pallejà El Papiol Corbera de Llobregat Sant Andreu de la Barca Castellví de Rosanes Martorell Sant Esteve de Sesrovires Abrera Olesa de Montserrat Esparreguera Collbató
© 2021 Grup Baix Media S.L. All Rights Reserved. Designed By La Premsa del Baix