L’Ajuntament d’Esplugues canviarà els noms franquistes de carrers

També es va aprovar en el Ple modificar el Pla General Metropolità per convertir els Tres Molinos en zona comercial permutant la zona verda en un espai fins ara industrial del polígon del Gall.

Aquest passat dimecres es va celebrar el Ple Ordinari. Una de les mocions aprovades i impulsades per ERC-Esplugues va ser la relativa al canvi de noms franquistes de carrers, que només va rebre l’abstenció de Ciutadans. En virtut d’aquesta moció noms d’alcaldes franquistes, com Josep Català, o de figures d’aquell règim, com el doctor Manuel Riera, desapareixeran del nomenclàtor espluguí. Oriol Torras, portaveu del grup municipal republicà, va proposar el nom del republicà Martí Figueras, primer alcalde elegit democràticament en la II República.

Els Tres Molinos, en zona comercial

El Ple també va aprovar modificar el Pla General Metropolità per convertir els Tres Molinos en zona comercial, permutant la zona verda en un espai fins ara industrial del polígon del Gall, molt lluny de Finestrelles. Els partits de l’oposició, llevat de Ciutadans i el PP, van expressar els seus dubtes sobre aquest aspecte i no li van donar suport.

Finalment, impulsada per ERC, CUP i ICV, es va aprovar gairebé per unanimitat una moció en favor de la creació d’una llei reguladora sobre les entitats cannàbiques per superar el buit legal actual.

A més es van aprovar els pressupostos per al 2016. El Govern municipal va destacar la voluntat d’acord, els esforços en promoció econòmica, l’augment suau de l’IBI i la despesa social, uns mèrits que van considerar insuficients tots els grups municipals llevat de Ciutadans. Esquerra Republicana va abstenir-se en els pressupostos “per manca d’informació i de temps per analitzar-los i per altres perills i dubtes que generen", segons va manifestar Torras.

Urbanització

D’altra banda, el republicà Oriol Torras va congratular-se que s’hagi acceptat pressupostar l’estudi d’urbanització de la plaça de Santa Magdalena, actualment oberta al trànsit, per convertir-la en un espai de vianants en el termini d’aquest mandat. D’aquesta manera, la plaça de l’Ajuntament podrà fer la funció d’una veritable plaça Major.També s’ha pressupostat, a proposta d’ERC, la contractació d’un càrrec qualificat que es dedicarà a la promoció econòmica activa per atreure inversions per a la ciutat.

Redacció / Foto: Arxiu

 

Un petit mitjà amb grans audiéncies...

Reportatges

Torna el SuperMes, un abril ple de propostes i descomptes

Activitats turístiques arreu de la comarca del Baix Llobregat amb preus reduïts per a compartir temps en família
169

Fotonotícies

Opinió

Mapa Baix Llobregat Castelldefels Begues Gavà Sant Climent de Llobregat Viladecans Sant Boi de Llobregat El Prat de Llobregat Cornellà de Llobregat Esplugues de Llobregat Sant Joan Despí Sant Just Desvern Santa Coloma de Cervelló Sant Felíu de Llobregat San Vicenç dels Horts Molins de Rei Torrelles de Llobregat Vallirana Cervelló La Palma de Cervelló Pallejà El Papiol Corbera de Llobregat Sant Andreu de la Barca Castellví de Rosanes Martorell Sant Esteve de Sesrovires Abrera Olesa de Montserrat Esparreguera Collbató
© 2021 Grup Baix Media S.L. All Rights Reserved. Designed By La Premsa del Baix