×

Avís

JUser: :_load: No es pot carregar a l`usuari amb id: 627

Encarreguen un informe sobre la reparcel·lació del barri de Can Sunyer

Imprimeix

L’Ajuntament de Castellví ha demanat l’estudi per determinar si a les diferents contractacions lligades a l’expedient es van cometre irregularitats administratives o no.

L’Ajuntament de Castellví de Rosanes va aprovar en el Ple del passat dilluns –amb els vots favorables de l’equip de Govern, Fem Poble i el regidor no adscrit i l’abstenció de Junts per Castellví- la realització d’un informe extern que aclarirà si hi va haver o no presumptes irregularitats administratives en els procediments de contractació de diversos serveis relatius a la tramitació de l’expedient de reparcel·lació del barri de Can Sunyer. L’informe el durà a terme Faura-Casas Auditors Consultors i tindrà un cost de 3.025 euros. 

La petició d’aquest informe té per objectiu aclarir si els esmentats serveis es podien contractar separadament mitjançant contractes menors -tal com es va fer en el seu dia- o per contra hauria calgut agrupar tots aquests serveis un sol contracte major, sotmès un procediment diferent de contractació i règim de publicitat.

El regidor d’Hisenda, Carles Pitart, va explicar per què s’ha demanat aquest informe: “El grup municipal de Convergència i Unió els darrers anys ha anat presentant unes al·legacions a la comissió especial de comptes en les que dèiem que ens semblava que era una mica irregular el que nosaltres consideràvem que era un contracte major dividir-lo en quatre contractes menors. Fins ara, quan nosaltres presentàvem aquesta al·legació no se’ns havia admès, i aquest any, contràriament al que havia passat fins ara, se’ns ha informat que efectivament el que nosaltres anàvem dient els últims anys pot ser constitutiu d’una presumpta irregularitat en l’adjudicació d’un contracte. Una vegada l’equip de govern té coneixement d’això no ens queda una altra que actuar en conseqüència”. A més ha afegit que “en el mateix informe del secretari d’aquest Ajuntament se’ns demana per sortir de dubtes, en positiu o en negatiu, encarregar a una empresa externa que ens auditin aquests contractes i ens diguin si efectivament això està d’acord a llei o no està d’acord a llei. En el cas que tot estigui d’acord a llei, perfecte, serà una bona notícia, i en cas que no estigui d’acord a llei serà una mala notícia perquè aquesta administració hauria de seguir endavant en altres estaments”.

D’altra banda, el portaveu de Junts per Castellví, Victoria Castellanos, va expressar sobre aquest tema que “des del nostre punt de vista, és tècnic, ja que en el que l’anterior secretària no veia cap vinculació, l’actual sí que veu vinculació. I nosaltres no dubtarem ni del treball del secretari actual ni de la secretària anterior”. La regidora ha afegit també que considerava que no calia passar aquesta qüestió per ple. “No és el tema de transparència, és el tema de les formes. És una cosa que s’ha de fer i portant-la a ple se li dóna un caire totalment polític”, ha dit.

L’alcalde, Joan Carles Almirall, va justificar la necessitat de dur el punt al ple afirmant que “sense tenir majoria absoluta, entenc que el suport o no d’aquesta proposta és bàsica. Donar-li un caire polític no és el nostre tarannà, ni de bon tros”.

El regidor no adscrit, Pep Massana, i la regidora de Fem Poble, Nativitat Tuloch, van expressar el seu suport a la proposta que es duia a ple.Redacció / Foto: Ajuntament de Castellví