Dos informes econòmics avalen la gestió de l’Ajuntament de Molins

Els resultats d’aquests demostren un gran rigor en l’elaboració dels comptes municipals i subratlla els petits marges de millora que encara existeixen.

L’Ajuntament de Molins ha presentat dos estudis, que no han tingut cap cost per l’Ajuntament, sobre la gestió econòmica al consistori municipal baixllobregatí, i que han estat presentats i lliurats a tots els grups municipals i estan publicats íntegrament a la pàgina web municipal. L’equip de govern es va comprometre en analitzar de forma neutral l’estat de comptes de l’Ajuntament en començar i en finalitzar el mandat, i a fer-ne públics els resultats. Per aquest motiu va encarregar una anàlisi de l’exercici 2010 i un altre de l’exercici 2014. Ambdós estudis van ser finançats per la Diputació de Barcelona i elaborats per l’empresa Gabinet Tècnic d’Auditoria i Consultoria S.A. Ara s’han conegut els resultats d’aquest darrer informe econòmic i financer de la gestió municipal.

Els resultats

La conclusió principal de l’informe de 2014 és que els resultats obtinguts en l’anàlisi coincideixen plenament amb els números presentats per l’Ajuntament de Molins de Rei. A diferència del què recollia l’informe de 2010, els desajustos són molt menors i, per tant, el rigor en la seva elaboració s’ha multiplicat. Destaca per exemple, la dada relativa a la ràtio d’endeutament. El 2010 la xifra oferta per l’Ajuntament era un 1’95% inferior a la calculada per l’empresa consultora, mentre que a l’informe de 2014 la variació és només del 0’10%. A més, l’endeutament va baixar del 80’91% al 64’5%.

L’informe també valora positivament altres dades, com el creixement del romanent de tresoreria (d’1’2 milions d’euros a 1’7 milions) o la dràstica reducció del termini mig de pagaments a proveïdors, que ha passat de 148 dies a només 24. Pel que fa als marges de millora, l’informe subratlla que cal actualitzar l’inventari municipal, automatitzar el seguiment de projectes i detallar més els tributs pendents de cobrar; aspectes amb els quals l’equip de govern ja està treballant o fins i tot resolt amb la implantació d’un nou sistema de gestió informàtica. El mateix passa amb la recomanació de reduir el termini entre els venciments de contractes i les adjudicacions posteriors.

Segons explica l’alcalde de Molins de Rei, Joan Ramon Casals, “aquest informe valida i certifica tot el què hem explicat en l’àmbit de les finances municipals” i ha afegit que “dóna credibilitat a la nostra gestió econòmica, sempre marcada pel rigor i la transparència”. Per la seva banda, el primer tinent d’alcalde, Xavi Paz, ha destacat la idea que “aquest informe posa en valor l’enorme esforç que hem fet des del primer minut per posar ordre i criteri a les finances municipals”. A més, ha incidit en què “els pocs marges de millora que ha detectat aquest estudi giren entorn de temes sobre els quals ja estem treballant des de fa temps”.    

Redacció / Foto: Arxiu

 

Un petit mitjà amb grans audiéncies...

Reportatges

Fotonotícies

Opinió

Mapa Baix Llobregat Castelldefels Begues Gavà Sant Climent de Llobregat Viladecans Sant Boi de Llobregat El Prat de Llobregat Cornellà de Llobregat Esplugues de Llobregat Sant Joan Despí Sant Just Desvern Santa Coloma de Cervelló Sant Felíu de Llobregat San Vicenç dels Horts Molins de Rei Torrelles de Llobregat Vallirana Cervelló La Palma de Cervelló Pallejà El Papiol Corbera de Llobregat Sant Andreu de la Barca Castellví de Rosanes Martorell Sant Esteve de Sesrovires Abrera Olesa de Montserrat Esparreguera Collbató
© 2021 Grup Baix Media S.L. All Rights Reserved. Designed By La Premsa del Baix