El Ple d’Esplugues vota en contra de donar suport als represaliats per organitzar el 9-N

La moció, presentada pels grups municipals d’ERC, CiU, IC-V i la CUP, pretenia refermar el compromís de l’Ajuntament amb el dret de decidir del poble de Catalunya.

Ahir dimecres 21 d’octubre es va celebrar el Ple Ordinari de l’Ajuntament d’Esplugues, en què es va rebutjar, amb els vots del PSC, Ciutadans i PP, una moció de suport a les persones que estan patint persecució judicial a causa del procés participatiu celebrat el 9 de novembre de l’any passat. La consulta, impulsada per la societat civil amb el suport de l’aleshores Govern de Catalunya encapçalat pel president Artur Mas, “responia a la voluntat majoritària del Parlament de Catalunya de consultar la població sobre el seu futur polític”, segons manifesta ERC d’Esplugues.

Els grups municipals d’Esplugues que han presentat la moció consideraven “extremament greu en termes polítics i democràtics, sense precedents a l’Europa del segle XXI” que la Fiscalia General de l’Estat s’hagi querellat contra el president de la Generalitat, la sotspresidenta i consellera de Governació i Relacions Institucionals i la consellera d’Ensenyament “només per haver posat les urnes perquè els catalans poguessin exercir un dret fonamental.”

Per aquesta raó, els grups signants de la moció demanaven expressar el suport del Consistori espluguí als represaliats per haver fet efectiu el dret a decidir. També es demanava denunciar l’escassa qualitat democràtica de l’Estat espanyol i refermar el compromís de l’Ajuntament d’Esplugues amb el dret a decidir.

Oposició i augment de l’IBI

En el mateix Ple, el grup municipal d’ERC va passar a liderar l’oposició al Consistori a causa de la renúncia formulada per Laura Benito, fins aleshores de Ciutadans, la qual ha passat a ser regidora no adscrita per discrepàncies profundes amb el seu antic partit.

També es va aprovar la pujada de l’IBI, una moció en defensa de la sanitat pública de Catalunya i una altra en suport als afectats per l'índex de referència de préstecs hipotecaris a més de 3 anys (IRPH), declarat abusiu, presentada per ERC.

Redacció / Foto: Arxiu

 

Un petit mitjà amb grans audiéncies...

Reportatges

Fotonotícies

Opinió

Mapa Baix Llobregat Castelldefels Begues Gavà Sant Climent de Llobregat Viladecans Sant Boi de Llobregat El Prat de Llobregat Cornellà de Llobregat Esplugues de Llobregat Sant Joan Despí Sant Just Desvern Santa Coloma de Cervelló Sant Felíu de Llobregat San Vicenç dels Horts Molins de Rei Torrelles de Llobregat Vallirana Cervelló La Palma de Cervelló Pallejà El Papiol Corbera de Llobregat Sant Andreu de la Barca Castellví de Rosanes Martorell Sant Esteve de Sesrovires Abrera Olesa de Montserrat Esparreguera Collbató
© 2021 Grup Baix Media S.L. All Rights Reserved. Designed By La Premsa del Baix