Continuen les desercions a les files de Ciutadans

Abandonen el grup municipal de Sant Vicenç els Horts, Santos Mateo i Susana Martín, mentre que Xavier Alegre, delegat Territorial i Coordinador del partit, considera que “pensaven que era el seu ‘cortijo’".

La formació política de Ciutadans s’ha quedat amb dos regidors menys a la comarca. Els fins ara portaveu de C’s a l’Ajuntament de Sant Vicenç, Santos Mateo, i la també regidora Susana Martín van decidir donar-se de baixa del partit abandonant el grup municipal i passar a ser regidors no adscrits. D’aquesta manera es torna a repetir el que ja va succeir no fa gaires setmanes a l’Ajuntament d’Esplugues de Llobregat quan la regidora Laura Benito va decidir deixar la seva militància encara que va mantenir l’acta com regidora no adscrita.

Segons un comunicat emès per als dos regidors i Andoni Sánchez, exresponsable de comunicació de C’s a Sant Vicenç dels Horts, la decisió presa és com a conseqüència “del canvi de rumb polític del partit en els darrers mesos, la falta de democràcia que fa que la seva cúpula dirigeixi i condicioni les opinions i les accions dels seus representants sense comptar amb els seus militants/afiliats”. En el comunicat també explica que estaven en desacord “amb l’actuació de la direcció del partit, les seves formes autoritàries i la seva pèrdua de valors ètics. En concret de l’actual secretari d’organització, Francisco Hervás, i el delegat Territorial del Baix Llobregat, Xavier Alegre”. I afegeix que “hi ha una incapacitat dels seus responsables polítics per organitzar i gestionar, i per les ambicions desmesurades d’alguns que primen per sobre de la companyonia i el menyspreu que dediquen als seus companys”. A més, causen baixa setze membres de la llista que es va presentar a les darreres eleccions municipals junt amb el seixanta per cent dels afiliats/militants.

Alegre: “Penso que havien de renunciar a l’acta perquè es van presentar per C’s”

La resposta de Ciutadans al comunicat no s’ha fet esperar. Xavier Alegre, recentment escollit delegat Territorial i Coordinador ha manifestat respecte al comunicat i de la decisió dels dos regidors vicentins que “no han sabut acomodar-se dins d’una estructura de partit polític. Santos Mateo es pensava que era el seu ‘cortijo’ i anava per lliure sense comptar amb el partit. Nosaltres veiem unes maneres de fer que no estaven bé i vam convocar una reunió per parlar, però ells han decidit renunciar abans”. Afegeix que “si realment pensen que les formes són autoritàries i s’ha perdut els valors ètics, per què es queden amb l’acta? Es van presentar a la candidatura de Ciutadans i per la qual cosa havien de plegar”. D’altra banda, considera que “la decisió ha estat precipitada perquè no han parlat amb ningú del partit. El tema de Santos Mateo va ser una imposició de Francesca Benito i ara ell parla de democràcia.”

D’altra banda, Alegre també ha manifestat a La Premsa del Baix referent a les darreres desercions que ha patit Ciutadans que “quan van passar les eleccions europees hi va haver un boom de filiacions i no es va procedir a un filtre perquè el partit va obrir les portes a tothom i ara que estan col·locats no accepten la disciplina de partit ni els estatuts que es van aprovar fa tres anys”. I conclou dient que “no estem preocupats.”

Redacció / Foto: C’s

 

 

Un petit mitjà amb grans audiéncies...

Reportatges

Torna el SuperMes, un abril ple de propostes i descomptes

Activitats turístiques arreu de la comarca del Baix Llobregat amb preus reduïts per a compartir temps en família
158

Fotonotícies

Opinió

Mapa Baix Llobregat Castelldefels Begues Gavà Sant Climent de Llobregat Viladecans Sant Boi de Llobregat El Prat de Llobregat Cornellà de Llobregat Esplugues de Llobregat Sant Joan Despí Sant Just Desvern Santa Coloma de Cervelló Sant Felíu de Llobregat San Vicenç dels Horts Molins de Rei Torrelles de Llobregat Vallirana Cervelló La Palma de Cervelló Pallejà El Papiol Corbera de Llobregat Sant Andreu de la Barca Castellví de Rosanes Martorell Sant Esteve de Sesrovires Abrera Olesa de Montserrat Esparreguera Collbató
© 2021 Grup Baix Media S.L. All Rights Reserved. Designed By La Premsa del Baix