Simó: "L'adversari no és el nascut a Extremadura o Andalusia, és un Estat que no canviarà"

Junts pel Sí ha explicat aquest cap de setmana el seu projecte al Castell de Pallejà i a Begues.

Junts pel Sí s’ha aturat aquest cap de setmana al Baix Llobregat. A Pallejà, divendres, el número 6 de la candidatura per Barcelona, Eduardo Reyes, va deixar molt clar que els arguments que vénen d’alguns àmbits de l’Estat espanyol no són sòlids: “Ens volen treure la raó a la força, però no saben que nosaltres tenim la força de la raó. L’únic argument que tenen ells és la por, però ens han pres tant, que ens han pres fins i tot la por”. El candidat va deixar clar que la sobirania plena que reclama Junts pel Sí no és un caprici sinó una eina per millorar la vida dels catalans: “Per trobar feina no cal sort sinó un país que miri pels seus ciutadans”

Anna Simó,número 13 per Barcelona, va defensar el potencial de Catalunya per tenir un Estat propi: "Som la Suïssa del Mediterrani, o podem ser-ho, i no voldran que sortim de l’euro i d'Europa". També va advocar per un vot en positiu: "El vot es pot decidir per tres emocions; la por, l'odi i l'esperança. Nosaltres em de transmetre l'esperança d'un canvi real". Simó va deixar clar, finalment, que Junts pel Sí té molt clar quin és el motiu pel qual Catalunya ha de fer el seu camí: "L'adversari no és un ciutadà nascut a Extremadura o Andalusia, és un Estat que no canviarà".

A l’acte també hi va participar el candidat Joan Ramon Casals, que va defensar la conveniència de tenir a prop l’Administració que decideixi sobre la vida dels catalans i va ironitzar sobre el fet que Mariano Rajoy hagi de donar explicacions sobre el procés català alhora que el nega, una paradoxa que Casals troba ridícula.

Montserrat Rosell, d’altra banda, va animar els catalans a no fer cas de les amenaces de l’Estat espanyol: “El Govern d'Espanya ens tracta com a nens petits ficant-nos por. Treiem-nos aquesta por de sobre”. Finalment, Marcel Padrós va advertir: "Des de el sofà de casa no es guanya la llibertat, sortiu al carrer, el 27S que ningú dubti, el 27S decidim nosaltres."

A Begues

La candidatura van passar ahir diumenge per Begues, on el senador Josep Lluís Cleries, Josep Huguet i Nerea Martí van participar en un acte polític amb unes 200 persones.
Cleries va subratllar així la importància d’aquests comicis: El dia 27 al vespre, Catalunya, Europa, Obama, miraran un resultat: el de Junts pel Sí. Volem un país d’oportunitats, les oportunitats que ens nega l’estat espanyol”.

Josep Huguet, de la seva banda, va posar un exemple per explicar el paper de Catalunya a Europa:   “Els diners de la PAC els paguen els catalans, si no ens volen a Europa, els pagesos ballaran claqué”.

Finalment, Nerea Martí va insistir que “això no va de banderes. El dia 27 els que han nascut fora de Catalunya aniran a votar” i estaran al costat del procés cap a l’Estat propi.

Redacció / Foto: Arxiu

 

Un petit mitjà amb grans audiéncies...

Reportatges

Fotonotícies

Opinió

Mapa Baix Llobregat Castelldefels Begues Gavà Sant Climent de Llobregat Viladecans Sant Boi de Llobregat El Prat de Llobregat Cornellà de Llobregat Esplugues de Llobregat Sant Joan Despí Sant Just Desvern Santa Coloma de Cervelló Sant Felíu de Llobregat San Vicenç dels Horts Molins de Rei Torrelles de Llobregat Vallirana Cervelló La Palma de Cervelló Pallejà El Papiol Corbera de Llobregat Sant Andreu de la Barca Castellví de Rosanes Martorell Sant Esteve de Sesrovires Abrera Olesa de Montserrat Esparreguera Collbató
© 2021 Grup Baix Media S.L. All Rights Reserved. Designed By La Premsa del Baix