Reyes: "En lloc d'aeroports buits, volem universitats i que els joves no marxin"

Imprimeix

El convergent Jordi Turull, que també va participar en un acte de Junts pel Sí a Sant Joan Despí, va recordar que "les pensions estan més que garantides perquè Catalunya té un saldo positiu de 24.000 milions, mentre que l'Estat té dèficit".

Eduardo Reyes, número 6 de la llista de Junts pel Sí, va afirmar que al 27S els ciutadans podran escollir com es gestionen els recursos públics pagats amb els seus impostos i per això ha censurat la política d'infraestructures del govern de l'Estat. "En lloc de construir i mantenir aeroports buits i sense avions, volem universitats i que els joves no hagin de marxar", va explicar Reyes a la plaça del Mercat del barri de Les Planes de Sant Joan Despí. Reyes va estar acompanyat per Jordi Turull, Toni Comín, Magda Casamitjana i Joan Ramon Casals (números 10, 11, 28 i 30 de la llista per Barcelona). Reyes ha subratllat que amb el nou Estat "no tallarem les arrels dels que van venir aquí." 

Davant de la construcció d'infraestructures deficitàries, del deute acumulat pel govern de l'Estat i l'ofec econòmic i social fruit del procés de recentralització; Eduardo Reyes va convidar els ciutadans de Sant Joan Despí "a no espantar-se" davant del discurs de la por i "a veure el nou Estat, com un gran sac d'oportunitats".  I per això, ha afirmat que l'objectiu de votar Junts pel Sí és "que els nostres fills puguin viure molt millor que nosaltres".  

Jordi Turull va contrarestar el discurs d'aquells que sembren dubtes sobre la viabilitat econòmica d'una Catalunya Estat i va recordar que "des del 1995 al 2010, la diferència entre cotització a la Seguretat Social i les pensions que es cobren a Catalunya, dóna un saldo positiu de 25 milions d'euros" D'acord amb el context actual de retallades obligades pel govern de l'Estat i el dèficit fiscal de 16.000 milions d'euros que aporten els ciutadans de Catalunya i no tornen, Turull va assegurar que "si penseu en els vostres fills o en els vostres néts, el que convé més que mai és un nou Estat."

Toni Comín ha recordat que el procés iniciat a Catalunya no és un procés basat en les identitats sinó de drets adquirits: "Un país és més lliure quan els drets socials estan garantits". I a més, va recordar que "un país no és lliure si els seus ciutadans no són lliures".   

Magda Casamitjana va apuntar que en el nou estat "parlarem igualment el català i el castellà" i que construir un nou país és l'oportunitat per "bastir uns fonaments més sòlids i més forts".  També va intervenir, Joan Ramon Casals candidat de Junts pel Sí i alcalde de Molins de Rei ha concretat que "aquest 27 de setembre és el referèndum que no ens han deixat fer, i hi ha dues opcions, el Sí representa la il·lusió i el No tot el contrari"


Redacció / Foto: Junts pel Sí