ERC-AM de Sant Andreu demana activar el protocol d’assetjament

Imprimeix

Per les reiterades denúncies de persones que treballen a l’Ajuntament. A més, els republicans volen incoar un expedient informatiu per aclarir els fets ocorreguts el passat 10 de juliol en la càrrega de material d’obra en dependències municipals i descàrrega al nou local del PSC.

El grup municipal d’ERC-AM de Sant Andreu de la Barca ha presentat una instància on demana al'Ajuntament que s’activi el protocol d’assetjament davant les reiterades denúncies que “ens havien fet arribar diferents persones que treballen de forma directa o indirecta per l’Ajuntament”, segons els republicans, ja que la seva petició no va rebre cap tipus de resposta.

D’altra banda, a data 21 de juliol de 2015, el grup municipal d’ERC-AM va presentar una instància informació sobre els fets ocorreguts el divendres 10 de juliol en horari de tarda quan van veure com un camió de la Brigada Municipal carregava material d’obra en dependències municipals i el descarregava en el nou local del PSC al carrer Berguedà. En aquesta ocasió “sí que vam rebre la pertinent resposta de l’Eva Prim i Canals, regidora d’Obres i Serveis, Via Pública i Medi Ambient”. En la resposta es menciona a en Fèlix Novoa, la mateixa persona que, segons ERC-AM, ha protagonitzat diferents enfrontaments amb altres treballadors i treballadores directes o indirectes, de l’Ajuntament de Sant Andreu de la Barca, fets que “han motivat a què des del grup municipal d’ERC-AM demanéssim l’activació del protocol d’assetjament, obtenint cap resposta per part de l’equip de govern municipal de l’anterior legislatura.”

Tanmateix, la resposta de l’ajuntament a la instància del 21 de juliol de 2015, segons ERC-AM, no aclareix els fets i és insuficient perquè deixa molts interrogants oberts, sobretot tenint present que la regidora admet que “respecte a la resta de qüestions plantejades en el vostre escrit, no m’és possible donar-vos resposta donat que en la instància (del PSC) no es detallava ni l’horari, ni el personal necessari ni el destí”. S’entén, segons els republicans, que l’execució de l’ordre donada per la regidora no va ser la correcta i “entenem que cal obrir un expedient informatiu per aclarir els fets i si el treballador Félix Novoa tenia permís per utilitzar un camió de la Brigada Municipal per a traslladar material, si ho feia en horari de feina, si estava utilitzant recursos públics per a benefici personal, si es va complir la normativa de seguretat laboral, qui conduïa el camió de la Brigada i sota quin permís específic,... i perquè acaba tot el material a la nova seu del PSC.”

Així, el grup municipal d’ERC-AM proposarà al Ple de l’ajuntament de Sant Andreu de la Barca:

-Incoar un expedient informatiu, amb la participació activa dels diferents grups municipals, per poder conèixer cada detall dels fets, anteriorment mencionats, ocorreguts el passat 10 de juliol de 2015.

- Activar el protocol d’assetjament en virtut de la instància presentada en data 15 de maig de 2015 amb número de registre d’entrada 5325.

- Informar al ple dels resultats obtinguts.

Podeu consultar la instancia en format pdf adjunt a la notícia


Redacció / Foto: Arxiu