Eduardo Reyes: "Tenim l'oportunitat d'aconseguir la llibertat del país”

El cap de Llista territorial de Junts pel Sí també va assegurar que “Espanya no té solució” i que “és mentida que no es podran pagar les pensions i ens quedarem fora d’Europa”.

Junts pel Sí va presentar ahir dissabte la seva candidatura a Sant Vicenç dels Horts en un acte amb més de 200 persones. Eduardo Reyes, cap de llista territorial de Junts pel Sí, va recordar com va arribar a Catalunya des de Córdoba amb els seus pares i com s'ha convertit en la seva terra. Reyes va explicar que va decidir fer-se independentista perquè "Espanya no té solució". I va animar la gent a sumar-se perquè "ara tenim l'oportunitat de fer una veritable democràcia, tot i que ens hàgim de separar". Però va advertir als presents que "els diran de tot, que no es podran pagar les pensions, que es quedaran sense l'euro, fora d'Europa. Tot això és mentida. Catalunya no pot mirar cap endavant perquè Espanya li trepitja la cua, li deu més d'un bilió d'euros". A més, el candidat va recordar que Catalunya genera els recursos suficients com per garantir l'estat del benestar i oferir a les futures generacions un futur millor. En aquest sentit, ha encoratjat els assistents a apostar el 27 de setembre per la candidatura de Junts pel Sí perquè "tenim l'oportunitat d'aconseguir la llibertat del país, i aquesta es presenta el 27 de setembre, perquè serà l'única oportunitat de ser responsables dels nostres errors, però també beneficiaris directes dels encerts per utilitzar-los pel bé comú de Catalunya".

El republicà Oriol Junqueras va iniciar la seva intervenció recordant com era Sant Vicenç dels Horts fa 40 anys i com "gràcies a la gent del poble i a les persones que van venir d'altres parts de l'Estat espanyol el van canviar". Junqueras també va fer èmfasi en el fet que Sant Vicenç dels Horts fos dels primers pobles catalans que van apostar per la immersió lingüística. Per aquest motiu, va advertir que avui "moltes de les coses que es van aconseguir, ara estan en perill. Per aquest motiu és necessari fer un altre esforç". I va animar la gent a unir-se al projecte de Junts pel Sí per "salvar tot el que hem construït, perquè si no ho perdrem". Davant la forta abstenció dels joves a les urnes, Junqueras els va interpel·lar directament perquè "ara teniu un repte, l'oportunitat de ser els protagonistes del gran canvi, perquè la independència és l' oportunitat de tenir les eines per arreglar- ho tot". Però va recordar que la independència "no és una vareta màgica. És una caixa d'eines. Volem tenir les eines i la responsabilitat de poder utilitzar-les,"

El candidat convergent Josep Rullva explicar que aquesta és una campanya molt emocionant perquè es mou "amb la il·lusió, l'optimisme i l'esperança. I quan hi ha un poble que es mou amb aquests impulsos és imparable. Som una nació única a Europa i al món". Rull va criticar que el Govern espanyol estigui obsessionat "en prohibir la democràcia". I ha advertit que "nosaltres, el 27S farem un exercici democràtic, el referèndum que no ens van deixar fer". El candidat també va recordar que Catalunya genera prous recursos com per millorar les pensions i generar llocs de treball. Però per aconseguir això, "necessitem les eines que té qualsevol país normal". I va assegurar que si guanya la candidatura de Junts pel Sí "tindrem l'oportunitat de fer-ho", perquè "som la candidatura del sí, la papereta de la il·lusió. Som un corrent imbatible d'esperança. Mai ens hem rendit, tenim el repte de deixar als nostres fills un país millor. Junts guanyarem la llibertat d'aquest poble", va concloure.

Finalment, Magda Casamitjana s'ha referit a la candidatura Junts pel Sí com "una pinya per tirar endavant el país". La candidata ha fet una crida al vot femení, recordant l'acte d'aquest matí que s'ha realitzat per tot Catalunya, perquè "si les dones no van a votar, si no hi som, si no posem la mirada femenina per les 5 coses a la vegada, això no funcionarà."

Redacció / Foto: Junts pel Sí

 

 

Un petit mitjà amb grans audiéncies...

Reportatges

Fotonotícies

Opinió

Mapa Baix Llobregat Castelldefels Begues Gavà Sant Climent de Llobregat Viladecans Sant Boi de Llobregat El Prat de Llobregat Cornellà de Llobregat Esplugues de Llobregat Sant Joan Despí Sant Just Desvern Santa Coloma de Cervelló Sant Felíu de Llobregat San Vicenç dels Horts Molins de Rei Torrelles de Llobregat Vallirana Cervelló La Palma de Cervelló Pallejà El Papiol Corbera de Llobregat Sant Andreu de la Barca Castellví de Rosanes Martorell Sant Esteve de Sesrovires Abrera Olesa de Montserrat Esparreguera Collbató
© 2021 Grup Baix Media S.L. All Rights Reserved. Designed By La Premsa del Baix