Simó: "L'Estat espanyol mai ha deixat que els catalans votem"

La diputada va compartir l’acte de la candidatura Junts pel Sí amb la presidenta del Parlament de Catalunya, Núria de Gispert, i el senador Josep Lluís Cleries.

Els candidats Anna Simó i Núria de Gispert, juntament amb Josep Lluís Cleries, van presentar la candidatura Junts pel Sí a Vallirana en un acte a la Masia Molí de Can Batlle, on hi han assistit més de 200 persones.

En la seva intervenció, la diputada republicana Anna Simó va recordar que "l'Estat espanyol mai ha deixat que els catalans votem" i ha continuat responsabilitzant PP i PSOE del fet que "Catalunya no pugui avançar". Simó també va aprofitar per titllar les declaracions que va fer l'expresident del govern espanyol, Felipe González, de "vergonyoses". En aquest punt, Simó s'ha referit a la variant de Vallirana, i ha responsabilitzat PP i PSOE de no haver finalitzat les obres, "sacrifiquen el dret de les persones en favor del centralisme", va denunciar.

Núria de Gispert, presidenta del Parlament de Catalunya, va dir que "ja no aguantem més un estat hostil. No ens volen. I us ho diu una persona que, durant molts anys, ha mantingut centenars de negociacions amb el govern central. Nosaltres sempre hem actuat amb responsabilitat i no hem rebut res a canvi. Tot el contrari, ara ja ens han retallat moltes de les competències que vam negociar" . De Gispert va explicar també que l'Estatut aprovat pel Parlament català l'any 2009 i rebutjat pel govern de Madrid va ser la "darrera tercera via", i va continuar afirmant que "ha estat una via morta."

D’altra banda, el senador Josep Lluís Cleries va replicar a les declaracions que va fer el candidat del PP a la Generalitat de Catalunya, Xavier García Albiol, dient que "s'ha acabat la broma, hi estic d'acord. Els catalans volem viure en color, ja vam viure en blanc i negre durant molts anys, i Junts pel Sí és una aposta per poder viure en color". I, fent referència a la candidatura Junts pel Sí, ha recordat que "hem deixat les nostres petiteses de banda per anar junts, per aconseguir la llibertat de Catalunya."

Redacció / Foto: Junts pel Sí

 

Un petit mitjà amb grans audiéncies...

Reportatges

El càlcul del salari de referència, com en les edicions anteriors, s'ha efectuat per a tres àmbits territorials

El salari de referència metropolità és de 1.516 euros mensuals

Les despeses relacionades amb l'habitatge (lloguer o hipoteca i factures) s'enduen el 45% del pressupost de necessitats bàsiques, mentre que el 43%…
160

Fotonotícies

Opinió

Mapa Baix Llobregat Castelldefels Begues Gavà Sant Climent de Llobregat Viladecans Sant Boi de Llobregat El Prat de Llobregat Cornellà de Llobregat Esplugues de Llobregat Sant Joan Despí Sant Just Desvern Santa Coloma de Cervelló Sant Felíu de Llobregat San Vicenç dels Horts Molins de Rei Torrelles de Llobregat Vallirana Cervelló La Palma de Cervelló Pallejà El Papiol Corbera de Llobregat Sant Andreu de la Barca Castellví de Rosanes Martorell Sant Esteve de Sesrovires Abrera Olesa de Montserrat Esparreguera Collbató
© 2021 Grup Baix Media S.L. All Rights Reserved. Designed By La Premsa del Baix