El Ple de Castellví de Rosanes aprova l’adhesió a l’AMI

Nativitat Tuloch serà la representant de l’Ajuntament davant de l’Associació de Municipis per la Independència, amb Josep Maria Mitjans com a suplent.

Castellví de Rosanes s’integrarà dins de l’Associació de Municipis per la Independència (AMI) després que el Ple d’ahir aprovés la moció que va presentar grup Fem Poble-AM i va ser votada a favor per cinc dels nou membres de la corporació. Hi va haver tres vots en contra i una abstenció. Nativitat Tuloch serà la representant de l’Ajuntament davant de l’AMI, amb Josep Maria Mitjans com a suplent. Les posicions van ser les següents:

Fem Poble-AM

Nativitat Tuloch, portaveu de Fem Poble, va afirmar en la presentació de la proposta que portaven a ple que “nosaltres ens volem adherir als municipis per la independència, tal com hem anat dient sempre en la nostra campanya electoral i sempre ho hem promès al poble” i va afegir que “el nostre poble no ha d’estar d’esquenes a la realitat catalana i menys en aquests moments, i per tant consideraríem que hauríem de recolzar Catalunya i hem d’obrir els horitzons.”

Junts per Castellví-CP

Des de Junts per Castellví-CP, Victoria Castellanos va exposar que votarien en contra de l’adhesió perquè la majoria dels seus votants els van votar perquè no són independentistes. També va demanar respecte per a totes les persones sigui quina sigui la seva posició respecte d’aquesta qüestió, i va afirmar que aquest “és un tema força important com per consultar-lo amb el municipi, igual que es volen consultar altres coses, potser això també creiem que s’hauria de consultar”. Finalment, va   afegir que “dins del nostre equip, sí que volem una Catalunya a la qual se li respecti l’idioma, la cultura, la seva història, que tingui un nou model de finançament, però no des de la independència, i també volem que preguntar als ciutadans no sigui il·legal.”

CiU

L’últim grup municipal en exposar el seu posicionament al ple va ser CiU. Carles Pitart, el seu portaveu, va expressar que tot i no portar aquest punt al programa, ni en aquest mandat ni en l’anterior, “a l’anterior legislatura això ja es podria haver votat i ens podríem haver adherit si hi hagués hagut la voluntat de l’anterior equip de govern, però no va poder ser així”. El regidor va afegir també que “hi ha una part de la ciutadania que no vol tot això i mereix absolutament tot el respecte, com hi ha una altra part de la ciutadania que vol un altre model d’estat espanyol i també mereix tot el respecte”. Finalment, va explicar que la formació donava llibertat de vot als seus membres en considerar que “hi ha una part de dret d’elecció individual en aquest punt”.

Redacció / Foto: Ajuntament de Castellví de Rosanes

 

Un petit mitjà amb grans audiéncies...

Reportatges

Radiografia de la dona treballadora al Baix Llobregat

Augmenta de manera generalitzada la taxa d’ocupació i disminueix la distància entre la taxa d’ocupats i ocupades
234

Fotonotícies

Opinió

Mapa Baix Llobregat Castelldefels Begues Gavà Sant Climent de Llobregat Viladecans Sant Boi de Llobregat El Prat de Llobregat Cornellà de Llobregat Esplugues de Llobregat Sant Joan Despí Sant Just Desvern Santa Coloma de Cervelló Sant Felíu de Llobregat San Vicenç dels Horts Molins de Rei Torrelles de Llobregat Vallirana Cervelló La Palma de Cervelló Pallejà El Papiol Corbera de Llobregat Sant Andreu de la Barca Castellví de Rosanes Martorell Sant Esteve de Sesrovires Abrera Olesa de Montserrat Esparreguera Collbató
© 2021 Grup Baix Media S.L. All Rights Reserved. Designed By La Premsa del Baix