PSC i Ciutadans acorden donar estabilitat del Govern municipal

Segons les signants del pacte a Sant Andreu de la Barca s’augmentarà la transparència i haurà més recursos socials amb una partida extraordinària de 80.000 euros.

Els grups municipals del PSC i de Ciutadans (C’s) de Sant Andreu de la Barca han arribat a un acord que garanteix la governabilitat de la ciutat durant els pròxims quatre anys i que es basa en el pacte que les dues formacions van signar al juny i que va permetre la investidura com a alcalde del socialista Enric Llorca, cap de la llista més votada a les eleccions municipals. Precisament l’alcalde i primer secretari del PSC a Sant Andreu de la Barca i la portaveu de C’s, Saray Cantero, han signat un acord que té com a principals objectius “millorar les condicions de vida dels veïns i veïns, afavorir la convivència, treballar per la cohesió i la justícia social i incrementar i facilitar la comunicació entre l’Ajuntament i els veïns i veïnes augmentant la transparència de la gestió”. A més, l’acord preveu que el govern municipal estigui integrat exclusivament per representants del PSC.

Transparència

 El pacte contempla l’encàrrec a la Diputació de Barcelona d’una auditoria dels comptes municipals i la posada en marxa d’un portal de transparència perquè els ciutadans i ciutadanes puguin accedir de manera ràpida i senzilla a la informació municipal. A més, els plens municipals es faran a la tarda, amb l’excepció dels que debatran les ordenances municipals i el pressupost, que es faran dissabte al matí. Per facilitar l’accés dels veïns i veïnes a la informació municipal, els plens es gravaran en vídeo i posteriorment s’emetran al canal de televisió per Internet de l’Ajuntament de Sant Andreu de la Barca. També seran accessibles des de la pàgina web (www.sabarca.cat). A la web municipal també es continuarà publicant informació com ara els contractes que es fan amb empreses externes i s’incorporarà un representant dels grups municipals de l’oposició a la mesa de contractació municipal.

Puja la dotació per a serveis socials

D’altra banda, l’acord preveu incrementar els recursos que es destinen a serveis socials amb la creació d’una partida extraordinària de 80.000 euros cada any. Una part d’aquests recursos s’obtindrà de l’estalvi que s’aconseguirà arran la reducció de les indemnitzacions que rep l’alcalde, que no té un sou de l’Ajuntament, per la seva assistència a juntes de Govern. En aquest cas, la rebaixa de les indemnitzacions de l’alcalde serà d’un 15%, uns diners que serviran per millorar els recursos de serveis socials amb mesures com garantir un menús social a les famílies en situació d’emergència o ampliar l’horari dels menjadors socials durant els períodes de vacances.

El pacte també preveu l’alternança dels representants de l’Ajuntament de Sant Andreu de la Barca a l’Àrea Metropolitana de Barcelona (AMB) i el PSC tindrà la representació els dos primers anys del mandat i C’s els altres dos.

Satisfacció a C’s

La regidora i portaveu de C’s, Saray Cantero, ha destacat que la formació continuarà treballant des de l’oposició, sense ostentar cap regidoria i que el pacte signat amb els regidors del PSC busca aconseguir l’estabilitat d’un govern integrat en exclusiva pels 9 regidors del PSC, que està en minoria.

“Aquest pacte és garantia de convivència, justícia i cohesió social a Sant Andreu de la Barca”, ha anunciat Saray Cantero, i ha assegurat que “suposa una millora a la qualitat de vida dels veïns i veïnes de la localitat, ja que es lluitarà enfront les desigualtats socials de manera activa.”

Cantero ha explicat també que l’acord amb l’equip de govern suposa “destinar a serveis socials una partida extraordinària de 80.000 euros, on s’inclouen la rebaixa del 15% del sou de l’alcalde”. Finalment, assegurarà “la cooficialitat del català i el castellà, així com l’estabilitat i la lleialtat institucional."

Redacció / Foto: C’s

 

 

Un petit mitjà amb grans audiéncies...

Reportatges

Fotonotícies

Opinió

Mapa Baix Llobregat Castelldefels Begues Gavà Sant Climent de Llobregat Viladecans Sant Boi de Llobregat El Prat de Llobregat Cornellà de Llobregat Esplugues de Llobregat Sant Joan Despí Sant Just Desvern Santa Coloma de Cervelló Sant Felíu de Llobregat San Vicenç dels Horts Molins de Rei Torrelles de Llobregat Vallirana Cervelló La Palma de Cervelló Pallejà El Papiol Corbera de Llobregat Sant Andreu de la Barca Castellví de Rosanes Martorell Sant Esteve de Sesrovires Abrera Olesa de Montserrat Esparreguera Collbató
© 2021 Grup Baix Media S.L. All Rights Reserved. Designed By La Premsa del Baix