L’Ajuntament de Sant Andreu considera que no ha incorregut en irregularitats

Imprimeix

El consistori respon a la denúncia d’ERC-SAB sobre la presumpta utilització de recursos públics per a la reforma de la seu del PSC.

L’Ajuntament de Sant Andreu de la Barca ha volgut donar la seva versió dels fets sobre la denúncia d’ERC-SAB per presumptes irregularitats en la reforma de la seu del PSC al municipi on es considera que s’estaria utilitzant recursos públics.

Segons l'Ajuntament de Sant Andreu de la Barca, que ha enviat una nota a través del seu departament de premsa, considera que “pot cedir l'ús del camió municipal, així com dependències municipals, a entitats socials, associacions, entitats esportives, sindicats, partits polítics o d'altres agrupacions sempre que ho demanin mitjançant una instància i l'ús que es faci no sigui delictiu i el material que es transporti sigui legal”. I afegeix que “en aquest cas, la instància la va presentar el PSC el dia 10 de juliol i la regidoria d'Obres i Serveis va autoritzar la cessió de l'ús del camió el mateix dia. Per tant podem dir que aquesta persona tenia autorització per poder fer ús del camió”. D'altra banda, sobre el material que es va transportar “evidentment, era propietat d'aquesta persona o del partit polític que va demanar el transport, en cap cas de l'Ajuntament, i aquest no estava emmagatzemat a dependències municipals”. I en referència a la instància d'ERC el comunicat explica que “l'Ajuntament ha preparat tota la informació que demana per poder donar resposta, de la mateixa manera que dóna resposta el més ràpid possible a totes les instàncies que rep per part dels veïns.”

Rèplica dels republicans

Mentrestant, a ERC-SAB vol desmentir diferents afirmacions de l'Ajuntament sobre els fets i es continua preguntant per l’origen del material fungible (sobretot el terratzo), ja que és material sobrant de les obres de reforma del CEIP Àngel Guimerà. Segons els republicans “aquestes obres van ser gestionades per la Generalitat de Catalunya i subvencionades per la Unió Europea. Per tant, hi va haver persones que van accedir a agafar aquest material que, en principi, no pertany a l’Ajuntament, malgrat estar en dependències municipals.”

Els republicans també els sorprèn el procediment del permís. “El procediment habitual, i així és el que suposem que sempre se segueix, és que quan es presenta una instància al registre municipal, aquesta instància no arriba al departament fins al següent dia hàbil. Per tant, si l’ajuntament afirma que el divendres 10 de juliol el PSC va entrar una instància al registre demanant l’ús del camió, com pot ser que el mateix dia ja haguessin obtingut el permís? Hi ha hagut un canvi en els procediments o es va actuar d’una manera diferent en aquest cas?.”

A més, ERC-SAB nega que mai hagi demanat la utilització del camió ploma per a cap activitat, i menys en campanya electoral en referència a una possible utilització del camió. “En qualsevol cas, el que sí hem demanat anualment és l’equipament d’un escenari i els serveis associats (electricitat, contenidors) per portar a terme el tradicional ERConcert, que celebrem anualment des de l’any 2009?”, manifesta. ERC-AM afegeix que “hem de donar per suposat que l’assegurança del camió ploma cobreix qualsevol eventualitat de personal sense cap relació amb l’Ajuntament, i que el conductor disposava del permís especial per utilitzar un camió ploma” i per últim agraeix “la celeritat en la resposta als mitjans de comunicació per part de l’Ajuntament. Nosaltres, com a grup municipal, seguim esperant resposta per escrit a la nostra sol·licitud d’informació per poder avaluar correctament tots els esdeveniments.”

Redacció / Foto: ERC-SAB