El nou govern municipal de Pallejà aposta pel control de la despesa

Imprimeix

Es redueix un 20% en les retribuccions que percebran respecte a l'anterior equip de govern amb una rebaixa del 32% en el sou de l'alcaldessa, tambées renuncia als telèfons mòbils i s'elimina les dietes, entre altres mesures.

 

El nou govern de l'Ajuntament de Pallejà esta`decidit que la despesa que representen pel consistori els càrrecs electes sigui molt menys que fins ara. Així, entre les primeres mesures que s'han dut a terme destaca una reducció d'un 20% en les retribucions que percebran respecte a l'anterior equip de govern. En aquest sentit, la nova alcaldessa, Ascensión Ratia, rebaixa fins a 13.838,68 € bruts anuals el que percebia l'anterior alcalde i cobrarà un 32% menys. També redueixen el seu sou els regidors que treballaran al consistori amb una dedicació de 30 hores setmanals. Més enllà del que percebran per la seva feina a l'Ajuntament, l'actual equip de govern ha renunciat als telèfons mòbils i eliminarà les dietes. També té previst ajustar les aportacions als grups municipals i als regidors a l'oposició per la seva assistència als plens.

Auditoria externa

La voluntat del nou equip de govern, al llarg dels pròxims quatre anys, és apostar per polítiques de transparència i de control de la despesa. En aquest sentit, s'han iniciat els tràmits per a la realització d'una auditoria externa i es fa un seguiment exhaustiu de totes les factures superiors a 150 € amb la intenció de tenir una percepció més exacta sobre com es gasten els diners públics. També s'ha començat a negociar amb les empreses responsables per a intentar reduir la despesa que suposa el consum de subministraments com el gas o la telefonia en els equipaments municipals.

Redacció / Foto: Arxiu