Mas: “Fem la unitat des de la societat civil i així encarem el 27-S amb garanties d’èxit”

Des de Molins de Rei, el president de la Generalitat va advertir ahir que “els que neguen el plebiscit del 27-S s’estan agrupant” i va subratllar la importància de “construir la màxima unitat possible des del sobiranisme” .

El president Mas ha fet una crida des del teatre del Foment de Molins de Rei a les entitats sobiranistes i a la societat civil a sumar esforços conjuntament per encarar les eleccions del 27 de setembre: “Fem la unitat des de la societat civil, agrupem-nos amb més garanties de victòria”. El president de la Generalitat i màxim dirigent de Convergència es va posar a disposició, personalment i col·lectivament -a nivell de partit- “per construir la màxima unitat possible en conjunció amb el sobiranisme.”

En la presentació de la campanya “Benvinguts al futur”; amb aquest prec a la societat civil, Mas va reivindicar que “construir un estat, requereix sentit d’estat i alliberar un estat requereix alliberar-se de les agendes personals i corporatives”. Per això, va voler despersonalitzar el concepte que s’ha difós des d’alguns mitjans de comunicació com la “llista del president”: “M’incomoda, no deixa de ser una personalització i no convé. No penseu en una llista del president, sinó en una llista amb el president que no és el mateix”.  

D’altra banda, el president va remarcar la tasca feta per les entitats i el teixit associatiu que vertebra el moviment sobiranista a Catalunya durant els darrers tres anys. I els va esperonar a seguir treballant i a seguir implicant-s’hi en aquesta “fase decisiva”, amb les eleccions del 27-S a l’horitzó: “M’atreveixo a demanar que, en aquest moment històric, agafin la seva quota de responsabilitat i lideratge en aquestes hores decisives.”

Les eleccions plebiscitàries

A menys de 100 dies de les eleccions plebiscitàries i perquè els ciutadans puguin expressar a les urnes el futur polític de Catalunya, el líder de Convergència va fer una advertència sobre les formacions polítiques que neguen el caràcter plebiscitari dels comicis. “Aquest eix, el del sí se puede, posa l’accent en la lluita de classes, però gens en la sobirania i l’autogovern, no discuteixen sobre els instruments per garantir la justícia social”, i ho va contrastar amb l’oferta política que representa construir un estat independent: “La sobirania, amb totes les eines i tots els instruments d’un estat com Àustria i Dinamarca, està al servei de millorar les condicions de vida, de l’ideal de la justícia social”. I en aquest sentit, va defensar el sentit d’estat i de societat que porta implícit el sobiranisme perquè concep Catalunya, des de la seva pluralitat, com un sol poble: Quan defensem la sobirania de Catalunya, treballem pels sobiranistes i els que no ho són gens, perquè són ciutadans de Catalunya.”

Autonomia amputada

Per això, davant de les eleccions que hauran de dirimir si Catalunya vol ser un estat independent o seguir depenent de l’Estat espanyol com una comunitat autònoma, el president Mas va contrastar la viabilitat de països europeus de dimensions similars a la de Catalunya amb els riscos de seguir com ara. “És o anar endavant o gestionar una autonomia retallada, disminuïda, amputada i ofegada”, ha reblat, evidenciant que en aquestes condicions “no s’aconseguirà l’ideal de la justícia social”.  

Presentació de Juan Ramon Casals

La conferència del president va ser presentada per l’alcalde de Molins de Rei, Joan Ramon Casals, qui va reivindicar com “un alcalde independentista del Baix Llobregat” perquè “és la millor manera de garantir l’estat del benestar per als ciutadans”. L’alcalde de Molins de Rei va destacar també el lideratge del president Mas i haver impulsat el 9N i les eleccions del pròxim 27 de setembre, malgrat els impediments de les institucions de l’Estat.  

Redacció / Foto: CDC

 

Un petit mitjà amb grans audiéncies...

Reportatges

El càlcul del salari de referència, com en les edicions anteriors, s'ha efectuat per a tres àmbits territorials

El salari de referència metropolità és de 1.516 euros mensuals

Les despeses relacionades amb l'habitatge (lloguer o hipoteca i factures) s'enduen el 45% del pressupost de necessitats bàsiques, mentre que el 43%…
166

Fotonotícies

Opinió

Mapa Baix Llobregat Castelldefels Begues Gavà Sant Climent de Llobregat Viladecans Sant Boi de Llobregat El Prat de Llobregat Cornellà de Llobregat Esplugues de Llobregat Sant Joan Despí Sant Just Desvern Santa Coloma de Cervelló Sant Felíu de Llobregat San Vicenç dels Horts Molins de Rei Torrelles de Llobregat Vallirana Cervelló La Palma de Cervelló Pallejà El Papiol Corbera de Llobregat Sant Andreu de la Barca Castellví de Rosanes Martorell Sant Esteve de Sesrovires Abrera Olesa de Montserrat Esparreguera Collbató
© 2021 Grup Baix Media S.L. All Rights Reserved. Designed By La Premsa del Baix