ERC es fa amb les alcaldies de Collbató, Corbera i El Papiol

Imprimeix

L’ecosocialista Lluís Tejedor continuarà com alcalde del Prat de Llobregat.

Tres ajuntaments baixllobregatins canviaran de color la pròxima legislatura. Es tracten de Collbató, Corbera de Llobregat i El Papiol. L’acord entre diverses forces polítiques -ERC, CiU i PSC principalment- farà possible que el proper mandat hi hagi un alcalde o alcaldessa diferent.

Es el cas de Collbató. La fins ara alcaldessa Ana Úbeda, del PSC, ho deixarà de ser després del preacord de govern entre ERC, CiU i GIC- -foto-. El republicà Miquel Solà serà el nou alcalde els pròxims quatre anys.

Mentrestant, ERC i CiU es repartiran també el mandat a parts iguals després de l’acord de govern que van arribar les dues formacions locals i que deixen Junts pel Papiol, fins ara el ‘gestor’ de l’Ajuntament, a l’oposició. Així doncs, el republicà Joan Borràs serà l’alcalde els dos primers anys de legislatura i el convergent Jordi Bou el substituirà a l’equador.

A més, segons a pogut saber La Premsa del Baix l’alcaldia de Corbera de Llobregat seguirà mans de les esquerres després de preacord que han arribat ERC i PSC amb la participació també de GiU i MPC. Tal com succeeix a El Papiol, la legislatura de quatre anys es dividiria en dos mandats. Els dos primers anys, l’alcaldessa seria Montserrat Febrero (ERC) i els dos següents la fins ara alcaldessa del municipi baixllobregatí, Rosa Boladeras (PSC).

Sense sorpreses

D’altra banda, Lluís Tejedor tornarà a ser l’alcalde del Prat de Llobregat –ho és des de 1982- tot i que ha anunciat que ja no es presentarà més. El pacte entre ICV-EUiA, la llista més votada i amb més regidors, i el PSC farà possible la investidura de Tejedor que manarà amb una àmplia majoria amb el supot dels socialistes.

Redacció / Foto: ERC Collbató