ICV es felicita del “gir a l’esquerra” després de les Eleccions Municipals del 24M

Imprimeix

La candidatura ecosocialista agraeix també el suport de la gent del Baix Llobregat a les candidatures d’ICV-EUiA-EPM-MES.

El Consell Polític Comarcal d’ICV va analitzar els resultats obtinguts per les candidatures englobades en la coalició d’ICV-EUiA-EPM-MES. La Coalició municipalista i d’esquerres, un cop fet el recompte definitiu, s’ha situat com a segona força al Baix Llobregat en vots i regidors, i obté un Diputat provincial i set Consellers Comarcals. El coordinador comarcal d’ICV, Arnau Funes, ha recordat que la coalició ha estat primera força als municipis del Prat, Sant Feliu, Olesa, La Palma, Sant Coloma de Cervelló i Pallejà, i participa en la candidatura unitària que ha obtingut la majoria absoluta a Torrelles.

Així mateix, Funes, s’ha felicitat per haver contribuït a l’hipotètic “gir a l’esquerra” que hauran de donar els plenaris municipals al incrementar-se els vots per les formacions d’esquerres i vista la caiguda general de PP i CiU. En aquest sentit “estem enormement satisfets i satisfetes de poder dir que al Baix Llobregat ja no hi ha regidors xenòfobs perquè Plataforma per Catalunya no ha pogut entrar en cap Ajuntament del Baix Llobregat” ha remarcat Funes.

Finalment, ICV ha refusat establir un acord global de comarca amb altres forces, però si ha acordat promoure acords de govern municipals que prioritzin el rescat social, la regeneració democràtica i el dret a decidir-ho tot. Així doncs, ha explicat Funes, “volem facilitar l’acord amb altres forces per reduir al mínim el nombre d’alcaldes de dretes de la nostra comarca i en especial perquè a Castelldefels no torni a governar el PP.”

Redacció / Foto: ICV