Les alcaldables d’ICV-EUiA i CiU de Sant Vicenç dels Horts presenten la dimissió

L’ecosocialista i segona tinent d’Alcalde, Petri García, i la convergent i fins ara tercera tinent d’alcalde, Caterina Mestres, han renunciat a ser regidores la pròxima legislatura.

Els resultats a les passades Eleccions Municipals del 24 de maig ja estan passant factura a aquelles formacions polítiques que no van assolir els objectius que es van marcar. És el cas de Sant Vicenç dels Horts on les caps de llista, Petri García, d’ICV-EUiA, i Caterina Mestres, de CiU, han presentat la seva renúncia i, per tant, no seran regidores a la nova legislatura que s’encetarà ben aviat.

Petri García –dreta de la foto- posa fi a una trajectòria setze anys a l’Ajuntament (vuit a l’equip de govern i vuit a l’oposició). Aquesta darrera etapa havia exercit de regidora de Participació, Medi Ambient i Sostenibilitat i Serveis i era l’actual segona tinenta d’Alcalde. Segons l’ecosocialista “el principal motiu de la meva renúncia han estat els resultats assolits pel meu partit als passats comicis municipals”. Segons explica Petri “ja vaig anunciar que era la meva darrera vegada que em presentava com a cap de llista i penso que és moment de deixar l’alternativa a gent més jove. Seguiré treballant pel partit”. Jordi Gil, segon a la llista, passarà a ser el portaveu d’ICV-EUiA, que tindrà només un regidor al consistori municipal (a les darreres eleccions la formació política va perdre dos dels tres que tenia). Petri donarà a conèixer la seva decisió a la pròxima assemblea local.

D’altra banda, Convergència i Unió (CiU) perd Caterina Mestres –esquerra de la foto- com a regidora, ja que la cap de llista de la coalició nacionalista ha anunciat també que deixa el càrrec de regidora després de tenir responsabilitat -a la passada legislatura- a l’àrea de Gent Gran, Nova Immigració i Relacions Institucionals. A més exercia com a la segona tinent d’Alcalde. “De fet era una decisió que ja era coneguda, ja que havia anunciat que era la darrera vegada que em presentava. Així doncs no prendré l’acta de regidora perquè prefereixo donar el relleu ara”, explica. Jaume Casanovas serà el seu substitut. Cal destacar que els convergents també van perdre dos regidors respecte a les eleccions municipals del 2011.

Redacció / Foto: Ajuntament de Sant Vicenç

 

Un petit mitjà amb grans audiéncies...

Reportatges

Fotonotícies

Opinió

Mapa Baix Llobregat Castelldefels Begues Gavà Sant Climent de Llobregat Viladecans Sant Boi de Llobregat El Prat de Llobregat Cornellà de Llobregat Esplugues de Llobregat Sant Joan Despí Sant Just Desvern Santa Coloma de Cervelló Sant Felíu de Llobregat San Vicenç dels Horts Molins de Rei Torrelles de Llobregat Vallirana Cervelló La Palma de Cervelló Pallejà El Papiol Corbera de Llobregat Sant Andreu de la Barca Castellví de Rosanes Martorell Sant Esteve de Sesrovires Abrera Olesa de Montserrat Esparreguera Collbató
© 2021 Grup Baix Media S.L. All Rights Reserved. Designed By La Premsa del Baix