Els arbres i arbredes d'interès local a Sant Boi passen a estar catalogats

Imprimeix

L’Ajuntament aprova un document on es contempla la declaració de 102 exemplars: 62 públics i 40 ubicats en finques privades.

L'Ajuntament de Sant Boi de Llobregat ha aprovat el catàleg d'arbres i arbredes d'interès local que comporta la declaració d’un total de 102 exemplars (62 públics i 40 ubicats en finques privades) i de 16 masses arbrades o arbredes. La incorporació al catàleg es fa en funció de característiques pròpies de l'arbrat com l'edat, el diàmetre de tronc, la vigorositat o el model estructural, però també tenint en compte la representativitat que tenen actualment o el valor que poden tenir en un futur. En relació a la declaració d'arbres i arbredes d'interés local que estava vigent, aprovada l'any 2004, s'incorporen 90 arbres i 11 arbredes. Així mateix s'inclou una proposta de descatalogació de diversos exemplars per mort o d'altres causes.

La normativa

El Decret 120/1989, de 17 d'abril, d'arbres monumentals del departament d'Agricultura, Ramaderia i Pesca de la Generalitat de Catalunya estableix que el valor monumental històric o científic que tenen determinats arbres els fa que formin part del Patrimoni Cultural de Catalunya i implica que sigui d'interès públic la seva conservació i protecció. En funció d'aquest normativa, correspon al Consell Comarcal al declaració d'arbres i conjunt d'arbres d'interès comarcal i a l'Ajuntament la declaració d'arbres i arbredes d'interès local.

Redacció / Foto: Ajuntament de Sant Boi de Llobregat