El projecte Cornellà Natura vol dotar de més espais verds per a la ciutat

Imprimeix

Es desenvoluparà des del programa Construint Consensos, un sistema de participació ciutadana sobre els temes de redisseny i millora de l’espai públic.

El teixit urbà de Cornellà de Llobregat ha experimentat un gran canvi en els darrers vint anys, com a conseqüència del procés de transformació urbanística i productiva que ha viscut la ciutat baixllobregatina. El consistori municipal busca la modernització i la integració de la ciutat per adequar el municipi a la nova realitat. Això suposa endegar actuacions en la línia de la potenciació i millora del patrimoni verd generat durant els darrers anys i el desenvolupament de noves actuacions que cerquin l’encaix de la natura en el municipi. En aquest sentit l’Ajuntament de Cornellà està treballant en l’elaboració del projecte Cornellà Natura, que té com a principals objectius la transformació cap a una ciutat verda des de la voluntat de millora de l’espai públic i la cohesió de la ciutat mitjançant eixos verds. Està previst que es comenci a implantar a partir de l’any vinent i s’estendrà en el temps, durant els pròxims deu anys, fins a aconseguir diversos anells de vegetació al voltant i a l’interior de la ciutat, que es convertiran en petits pulmons que reorganitzaran l’espai fent-lo més habitable i sostenible.

Construint Consensos

Cornellà Natura es desenvoluparà des del programa Construint Consensos amb un sistema de participació ciutadana sobre els temes de redisseny i millora de l’espai públic, per tal d’incorporar-lo en el procés d’elaboració dels projectes.

Cornellà disposa de diferents zones verdes, com són tres grans parcs —Can Mercader, Rosa Sensat i de la Infanta—, el riu Llobregat i zones enjardinades a places i diferents indrets de la ciutat. La finalitat és que aquests espais estiguin interconnectats i facin de la ciutat un lloc més amable.

Redacció / Foto: Arxiu