L'ACA licita les obres de remodelació i millora de la depuradora de Martorell

El pressupostés de 5,5 milions d’euros i el termini per presentar ofertes finalitza el 18 de maig, i un cop signat el contracte es disposarà d’un període de 2 anys i 10 mesos per a redactar el projecte constructiu, executar les obres i garantir l'explotació del sistema de sanejament.

L’Agència Catalana de l’Aigua (ACA) ha anunciat la licitació del contracte per a les obres de remodelació i millora de la depuradora de Martorell. El pressupost de licitació és de 5,5 milions d’euros (IVA no inclòs) i el termini per presentar ofertes finalitza el 18 de maig. Un cop signat el contracte es disposarà de 2 anys i 10 mesos per redactar el projecte constructiu, executar les obres i garantir l'explotació del sistema de sanejament durant la redacció de la tramitació del projecte i obra, durant l'execució de les obres i durant un any de la totalitat del sistema de sanejament. El projecte permetrà millorar la qualitat de l’aigua tractada i remodelar tant l’estructura civil de la planta com la seva instal·lació elèctrica.

La depuradora està situada al terme municipal al Polígon La Torre. Tracta les aigües residuals de les poblacions de Martorell i Sant Esteve Sesrovires, així com les aigües residuals generades pels seus sectors industrials. El sistema de sanejament associat comprèn al voltant d’uns 12 quilòmetres de col·lectors per transportar les aigües residuals fins a la planta.

Vint anys de vida

En una primera fase (1985) la depuradora es va construir amb un tractament biològic mitjançant fangs activats en modalitat de mitja càrrega. Es va dimensionar per un cabal de disseny de 28.800 m3/dia en el tractament primari i 15.000 m3/dia en el tractament secundari.

Entre els anys 2002 i 2003 es van realitzar obres de remodelació encaminades a ampliar el nivell de tractament de l’aigua amb l’eliminació de nitrogen. En aquesta remodelació es van construir cambres anòxiques al reactor biològic i es va canviar el sistema d’aireació; el cabal de disseny corresponent al procés biològic es va redimensionar a 10.500 m3/dia, donant servei a una població equivalent de 61.250 habitants.

Redacció / Foto: GdC

 

Un petit mitjà amb grans audiéncies...

Reportatges

Torna el SuperMes, un abril ple de propostes i descomptes

Activitats turístiques arreu de la comarca del Baix Llobregat amb preus reduïts per a compartir temps en família
178

Fotonotícies

Opinió

Mapa Baix Llobregat Castelldefels Begues Gavà Sant Climent de Llobregat Viladecans Sant Boi de Llobregat El Prat de Llobregat Cornellà de Llobregat Esplugues de Llobregat Sant Joan Despí Sant Just Desvern Santa Coloma de Cervelló Sant Felíu de Llobregat San Vicenç dels Horts Molins de Rei Torrelles de Llobregat Vallirana Cervelló La Palma de Cervelló Pallejà El Papiol Corbera de Llobregat Sant Andreu de la Barca Castellví de Rosanes Martorell Sant Esteve de Sesrovires Abrera Olesa de Montserrat Esparreguera Collbató
© 2021 Grup Baix Media S.L. All Rights Reserved. Designed By La Premsa del Baix