L’Ajuntament d’Esplugues estalviarà prop de 6.000 € anuals en llum

Imprimeix

Està substituint per tecnologia LED els sistemes d’il·luminació inferior de tres ponts que permetrà reduir un 60% el cost anual del consum.

L’Ajuntament d’Esplugues està substituint actualment els sistemes d’il·luminació inferior dels ponts de la ciutat (pont d’Esplugues i de Can Clota, al carrer Laureà Miró, i el de sota l’autopista B23, al carrer Nou) per tecnologia LED. Amb aquesta actuació, el consistori municipal permetrà reduir-ne un 60% el cost anual del consum: de 62.790 kWh i 9.418 euros anuals es calcula que la despesa baixarà a 25.116 kWh i 3.767 euros. El canvi dels fluorescents per lluminàries LED més eficients disminuirà, a més, el cost de manteniment i comportarà una reducció del 40% de les emissions de CO2. Aquests avantatges permetran recuperar en uns vuit anys la inversió inicial, 45.867 euros, realitzada en la instal·lació en els tres ponts d’un total de 239 lluminàries.

Renovació de 23 carrers

Aquesta iniciativa cal sumar-la a la que es va dur a terme a finals de 2014 per renovar l'enllumenat públic de vint-i-tres carrers de diferents barris de la ciutat (Àngel Guimerà, Josep Campreciós, Emili Juncadella i Joaquim Rosal, entre d'altres) i que ha permès disminuir un 63% el consum d'energia en les zones beneficiades, ja que la potència total instal·lada ha passat de 80 a 30 quilowatts.

Redacció / Foto: Arxiu