Territori i Sostenibilitat vol que es restauri l’antiga pedrera de Begues

Ha donat 15 dies als seus titulars per presentar una proposta i en cas d’incompliment, s’iniciarà un expedient d’execució subsidiària amb càrrec a Gestora de Runes de la Construcció i a la fiança dipositada per Lafarge Áridos y Hormigones.

El Departament de Territori i Sostenibilitat de la Generalitat de Catalunya, a través de la Direcció General de Qualitat Ambiental, ha instat els titulars de l’antiga pedrera Montau II, situada al terme municipal de Begues a presentar una proposta per a la restauració de l’explotació abans de 15 dies i que s’executi abans de l’estiu.

La directora general de Qualitat Ambiental, Assumpta Farran, i l’alcaldessa de Begues, Maria Mercè Esteve, es van reunir ahir amb representants de Ciments Lafarge i Lafarge Áridos y Hormigones, el gerent del Gremi d’Àrids de Catalunya, Jaume Puig, i el director de Gestora de Runes de la Construcció (GRCSA), Ramon Tella, per exposar-los la necessitat de trobar una solució acceptable per a les Administracions i el conjunt de ciutadans.

La pedrera Montau II és una antiga explotació de roques calcàries que afecta 16,72 hectàrees dins l’espai de Xarxa Natura 2000 “Serres del Litoral Central”, al Massís del Garraf. L’activitat existeix des dels anys 70, tot i que ha canviat diversos cops de propietaris sense que s’hagi procedit mai a iniciar-ne la restauració. L’any 1991, la concessió estava en mans de Readymix Asland, actualment Lafarge Áridos y Hormigones, que va tancar l’any 2003 per ordre de l’ajuntament de Begues, tot i que fins a l’any 2009 no es va aconseguir caducar la seva autorització minera, sense que es portés a terme l’obligació de restaurar la ferida produïda en el territori. Aquesta va quedar condicionada a través d’un conveni signat l’any 2007 entre Lafarge i l’empresa GRCSA. Aquesta última es comprometia a la restauració morfològica i paisatgística mitjançant el rebliment dels terrenys amb terres i runes de la construcció. El cert, però, és que a data d’avui cap dels titulars ha complert amb les seves obligacions davant del territori.

Redacció / Foto: Generalitat de Catalunya

 

 

Un petit mitjà amb grans audiéncies...

Reportatges

Fotonotícies

Opinió

Mapa Baix Llobregat Castelldefels Begues Gavà Sant Climent de Llobregat Viladecans Sant Boi de Llobregat El Prat de Llobregat Cornellà de Llobregat Esplugues de Llobregat Sant Joan Despí Sant Just Desvern Santa Coloma de Cervelló Sant Felíu de Llobregat San Vicenç dels Horts Molins de Rei Torrelles de Llobregat Vallirana Cervelló La Palma de Cervelló Pallejà El Papiol Corbera de Llobregat Sant Andreu de la Barca Castellví de Rosanes Martorell Sant Esteve de Sesrovires Abrera Olesa de Montserrat Esparreguera Collbató
© 2021 Grup Baix Media S.L. All Rights Reserved. Designed By La Premsa del Baix