L’Ajuntament d’Olesa ja té enllestit el projecte de la Via Verda

Es presentarà en un acte públic demà dijous al Saló de Sessions del consistori municipal i consta de tres fases amb un pressupost d’1.300.000 euros.

L’Ajuntament d’Olesa ja disposa del projecte de la Via Verda, que ha d’unir definitivament, per la llera del riu, Castellar de n’Hug amb el Prat de Llobregat. Aquesta via ja està en part executada, concretament des del naixement del Llobregat fins a Manresa i des de Martorell fins al Prat de Llobregat. Es tracta, doncs, d’un projecte que integra la perspectiva turística amb la ciutadana i que vol retornar la dignitat a un entorn de ribera als ciutadans perquè en puguin gaudir. A banda d’aquest retorn als ciutadans, el projecte obre una nova perspectiva turística a la zona atès que, un cop acabat el projecte, es podran fer excursions en bicicleta, a cavall o a peu al llarg d’uns 200 quilòmetres, aproximadament. L’actuació, que ara afectarà Olesa i Abrera, completarà el camí a la zona del Baix Llobregat de manera que beneficiarà tota la comarca. De fet, un cop finalitzada l’actuació es crearà el Pla de senders turístics del Baix Llobregat.

El Govern Municipal el va presentar primer als grups municipals que conformen el consistori. Posteriorment ho farà a veïns i entitats del municipi baixllobregatí en un acte públic que se celebrarà aquest dijous, dia 9 d’abril, a les 19.15 hores al Saló de Sessions de l’Ajuntament

Tres fases

El Projecte bàsic general consta de tres fases, amb un import aproximat d’1.300.000 €. La primera fase, que ja té el projecte executiu redactat i que suposarà una inversió de 300.000 €, totalment subvencionats pel Departament de Turisme de la Diputació de Barcelona, consistirà en l’obertura d’un camí a la ribera del riu, entre la Puda i la roca de la Mona. En aquest cas, el projecte preveu l’obertura del camí gairebé en la seva totalitat, tot i que, segons el regidor d’Urbanisme, Pere Planas, “algun petit tram encara s’haurà de fer per la carretera”.

Un cop s’executi aquesta primera part de l’obra, el regidor assegura que ja es podrà fer “una ruta de motxilla a peu” i, posteriorment, en una segona fase, es completarà el camí, que ja es podrà fer totalment per la llera del riu, i es recuperarà la palanca d’en Sedó, un element emblemàtic que forma part del patrimoni històric del municipi i que unia Olesa amb la Colònia Sedó.

Finalment, hi haurà una tercera fase del projecte que consistirà en la plantació d’arbrat i la senyalització global del camí d’aquest itinerari.

Redacció / Foto: Arxiu

 

Un petit mitjà amb grans audiéncies...

Reportatges

El càlcul del salari de referència, com en les edicions anteriors, s'ha efectuat per a tres àmbits territorials

El salari de referència metropolità és de 1.516 euros mensuals

Les despeses relacionades amb l'habitatge (lloguer o hipoteca i factures) s'enduen el 45% del pressupost de necessitats bàsiques, mentre que el 43%…
156

Fotonotícies

Opinió

Mapa Baix Llobregat Castelldefels Begues Gavà Sant Climent de Llobregat Viladecans Sant Boi de Llobregat El Prat de Llobregat Cornellà de Llobregat Esplugues de Llobregat Sant Joan Despí Sant Just Desvern Santa Coloma de Cervelló Sant Felíu de Llobregat San Vicenç dels Horts Molins de Rei Torrelles de Llobregat Vallirana Cervelló La Palma de Cervelló Pallejà El Papiol Corbera de Llobregat Sant Andreu de la Barca Castellví de Rosanes Martorell Sant Esteve de Sesrovires Abrera Olesa de Montserrat Esparreguera Collbató
© 2021 Grup Baix Media S.L. All Rights Reserved. Designed By La Premsa del Baix