L’AMB i l’empresa Nissan aposten per la mobilitat elèctrica

Imprimeix

Volen promoure la mobilitat sostenible i fomentar l'ús de vehicles de zero emissions a les flotes públiques de l'àrea metropolitana de Barcelona.

L'Àrea Metropolitana de Barcelona (AMB) i Nissan van presentar un acord de col·laboració públic-privat a través del qual es vol promoure la introducció de vehicles elèctrics en les flotes públiques dels ajuntaments metropolitans. D'aquesta manera, les dues organitzacions treballaran per fomentar la mobilitat sostenible i estendre l'ús de vehicles de zero emissions.

L'acord se suma al conveni d'entesa signat el 2013, en ocasió del Saló de l'Automòbil de Frankfurt, juntament amb l'Ajuntament de Barcelona. Nissan ha cedit avui a l'AMB cinc vehicles Nissan LEAF i cinc e-NV200, perquè els ajuntaments de l'àrea metropolitana de Barcelona que ho sol·licitin puguin emprar aquests vehicles 100% elèctrics en els seus desplaçaments institucionals. D'aquesta manera, des dels consistoris també es contribuirà a la promoció de la mobilitat zero emissions i a la conscienciació de la població.

Antoni Poveda, Vicepresident de Transport i Mobilitat d'AMB, va assegurar que "els vehicles 100% elèctrics sens dubte tindran un paper fonamental en el compromís que hem adquirit a l' AMB en matèria d'estalvi energètic i de respecte pel medi ambient. L'acord amb Nissan s'emmarca en un pla d'actuació que desenvoluparem aquest 2015 per impulsar la introducció del vehicle elèctric a tots els municipis metropolitans, així com les bicicletes elèctriques entre els consistoris i els mateixos ciutadans". D’altra banda, Christian Costaganna, Director de Màrqueting de Nissa Iberia, va explicar que “la introducció de vehicles elèctrics en les flotes públiques és un dels pilars bàsics per estendre la mobilitat de zero emissions i constituir com l'opció majoritària en totes les carreteres espanyoles. Cal que la població es familiaritzi amb la tecnologia 100% elèctrica i acords com el de l'AMB sens dubte ho fan possible.”

Cinc milions de desplaçaments

L'àrea metropolitana de Barcelona, que registra gairebé cinc milions de desplaçaments diaris en mitjans motoritzats, és un territori ideal per al desenvolupament de la mobilitat elèctrica, ja que aquests desplaçaments són, de mitjana, d'uns vint quilòmetres, una distància que l'autonomia d'un cotxe elèctric pot assumir perfectament. A això se suma l'estratègia de col·locació de punts de recàrrega: durant el 2015 l'AMB col·locarà, en col·laboració amb els ajuntaments i diverses empreses del sector privat, deu estacions de recàrrega ràpida, o "electrolineres", repartides pels municipis Metropolitans, que se sumaran a les que ja existeixen a Barcelona.

Redacció / Foto: AMB