Sant Boi va reduir la seva despesa energètica en 75.000 euros el 2014

Imprimeix

Ha estat el primer any que en el municipi baixllobregatí es registra aquesta reducció global.

Coincidint amb el Dia Mundial de l'Eficiència Energètica, l’Ajuntament de Sant Boi ha fet públic que l’any 2014 va estalvia 75.000 euros en energia, és a dir, un 3% menys. Aquesta reducció ha estat possible gràcies a un esforç d'estalvi que ha tingut repercusió tant a l'enllumenat públic (-41.000 euros) com als edificis municipals (-34.000 euros, entre electricitat i gas natural). Aquesta reducció de la despesa energètica ha estat possible gràcies a un esforç col·lectiu de les escoles i centres esportius participants en el projecte Euronet 50/50, els treballadors i les treballadores dels edificis municipals, les persones usuàries dels equipaments i l'Ajuntament mateix ha permès aquesta reducció.

Un estalvi de 650.000 kwh

El Pla Director d'Eficiència Energètica dels Edificis Municipals i les mesures aplicades per eliminar progressivament punts de llum innecessaris i sustituir làmpades de l'enllumenat públic per altres de més eficients han marcat el camí per assolir els estalvis esmentats. En els edificis municipals, s'han estalviat 650.000 kwh d'energia final i s'han deixat d'alliberar a l'atmosfera 176 tones de CO2, en comparació amb 2012, any de referència del Pla director.

Precisament, el 2014 és el primer any en què es registra a Sant Boi una reducció global de la despesa energètica municipal. Aquesta tendència situa la ciutat en l'horitzó dels objectius de lluita contra el canvi climàtic, tot consolidant una administració ambientalment més sostenible i més eficient. L'any 2015 es treballa amb la col·laboració de tothom per consolidar i ampliar els estalvis obtinguts.

Redacció / Foto: Ajuntament de Sant Boi