Bosc dels Infants de Sant Joan Despí tornarà a créixer

Es plantaran un total de 175 arbres i arbustos com àlbers, pollancres, ginestes, estepes, etc, i també es faran tallers relacionats amb el medi ambient, l'espai agrícola i l'aigua.

El pròxim diumenge 1 de març se celebrarà a Sant Joan Despí una nova plantada popular d'arbres que ampliarà les plantacions del conegut com a Bosc dels Infants, a la ribera del riu Llobregat. Enguany serà la cinquena plantada a la vora del riu que va començar l'any 2007 mitjançant una proposta del Consell dels Infants. Els nens i les nenes que van néixer els anys 2010 i 2011 estan convocats per participar en aquesta iniciativa mediambiental. La festa de plantada d'arbres començarà a les 11 hores.

Des de llavors s'han plantat al voltant de 1.100 arbres i arbustos, als que s'hauran de sumar els 175 exemplars que està previst es plantin aquest diumenge. Àlbers, pollancres, salzes, vimeteres, ginestes, estepes, etc...., espècies típiques de ribera per ampliar la biodiversitat d'aquest espai. Per fer aquesta repoblació s'ha convidat a les famílies amb infants que van néixer als anys 2010 i 2011. 

A la pessera

El lloc escollit en aquesta ocasió és la zona de la passera que travessa el riu i connecta els marges esquerra i dret entre Sant Joan Despí i Sant Boi, que es va inaugurar ara fa poc més d'un any. Una zona que ha guanyat vida des de l'obertura d'aquest pas que connecta els espais fluvials del Llobregat. A més de la replantació, les famílies podran participar en tallers perquè els infants prenguin consciència d'aquest entorn natural, agrícola i fluvial. Un d'aquests serà el mètode de reforestació conegut com a nendo dango que consisteix a fer boletes de fang amb llavors que un cop seques es llencen a terra perquè germinin. També es faran activitats al voltant del bosc de ribera, de l'aigua, dels animals del riu, etc.

Redacció / Foto: Ajuntament de Sant Joan Despí

 

Un petit mitjà amb grans audiéncies...

Reportatges

Torna el SuperMes, un abril ple de propostes i descomptes

Activitats turístiques arreu de la comarca del Baix Llobregat amb preus reduïts per a compartir temps en família
96

Fotonotícies

Opinió

Mapa Baix Llobregat Castelldefels Begues Gavà Sant Climent de Llobregat Viladecans Sant Boi de Llobregat El Prat de Llobregat Cornellà de Llobregat Esplugues de Llobregat Sant Joan Despí Sant Just Desvern Santa Coloma de Cervelló Sant Felíu de Llobregat San Vicenç dels Horts Molins de Rei Torrelles de Llobregat Vallirana Cervelló La Palma de Cervelló Pallejà El Papiol Corbera de Llobregat Sant Andreu de la Barca Castellví de Rosanes Martorell Sant Esteve de Sesrovires Abrera Olesa de Montserrat Esparreguera Collbató
© 2021 Grup Baix Media S.L. All Rights Reserved. Designed By La Premsa del Baix