L’Ajuntament de Sant Boi posa en marxa una campanya per estalviar energia

Imprimeix

Realitza auditories energètiques a cinquanta llars de la ciutat i compta amb un servei gratuït de consulta energètica.

Des d’ahir dimarts, l'Ajuntament de Sant Boi ha posat en marxa la campanya "A Sant Boi som eficients! Estalviem energia a casa". La seva primera acció consisteix a fer auditories energètiques a cinquanta llars de la ciutat que vulguin estudiar les seves pautes de consum i rebre consells per millorar-les. La campanya es perllongarà durant tot aquest any amb els objectius d'ajudar les famílies santboianes a estalviar energia a a llar, prevenir la pobresa energètica i disminuir les emissions de CO2 al municipi.

Les persones que vulguin participar de forma voluntària en l'auditoria s'han d'inscriure abans del 20 de febrer a l'OMAP. El consistori els instal·larà gratuïtament a casa durant quatr setmanes un comptador energètic intel·ligent (d'electricitat i/o gas). Després de la primera setmana, una persona experta visitarà la llar per analitzar la corba de càrrega energètica i donar consells sobre com reduir el consum. Els resultats finals obtinguts a les 50 llars es donaran a conèixer el mes d'abril en una jornada de conclusions.

També es posarà en marxa de forma immediata un servei municipal de consulta energètica presencial i gratuïta. Un tècnic municipal especialista en eficiència energètica atendrà dubtes sobre la facturació i l'estalvi energètic a les llars. Pròximament, el servei també s'oferirà de forma rotativa als casals.

Web i ràdio

Els dubtes més freqüents es publicaran en la nova secció "Estalviem energia a casa" del web municipal. A més, Ràdio Sant Boi crearà un espai de 15 minuts al final del programa "Parlem de territori, parlem de medi ambient" (dimarts, d'11.15 a 12 h) per resoldre dubtes sobre aquestes mateixes qüestions (prèviament formulades al correu electrònic Aquesta adreça de correu-e està protegida dels robots de spam.Necessites Javascript habilitat per veure-la.).

Redacció / Foto: Ajuntament de Sant Boi de Llobregat