Les escoles del Prat redueixen un 28,6% el consum d'energia en un any

L'Ajuntament i els centres escolars es reparteixen a parts iguals l'estalvi econòmic aconseguit en les factures de gas i electricitat.

Totes les escoles del Prat del Llobregat han reduït el consum d'energia en un 28,6% durant el 2014. En xifres absolutes han consumit 1.039.100 kw menys que l'any anterior, i han deixat d'emetre a l'atmosfera 192,20 tones de CO2. Aquesta quantitat és l'equivalent al consum d'energia anual de 125 famílies de 3 membres de la ciutat.

Calefacció i il·luminació

L'estalvi més destacat s'ha aconseguit en ajustar el màxim la calefacció a les hores d'ocupació dels centres, sense perdre el confort. La resta de l'estalvi s'ha produït pels bons hàbits en l'ús de la il·luminació dels edificis i dels consums ocults dels aparells electrònics. Les mesures aplicades no només han permès frenar el consum sinó que s'ha pogut estalviar.

Aquest estalvi podria haver estat molt superior, però el curs 2013-2014 es va registrar un augment de l'ocupació en horari extraescolar i a l'estiu es van fer obres a totes les escoles del Prat. També a l'estiu es va ampliar la durada d'algun casal de lleure per acollir a infants econòmicament desafavorits. Malgrat l'alta ocupació estiuenca, el pla de tancament de centres, aplicat enguany per primera vegada, ha permès estalviar un 2% del consum habitual.

Programa 50/50

Totes les escoles de primària de la ciutat participen en el programa d'estalvi energètic 50/50: meitat per a tu, meitat per a mi. Aquest programa consisteix a repartir-se a parts iguals amb l'Ajuntament l'estalvi econòmic aconseguit amb la reducció del consum d'energia.   En global, l'any 2014 les escoles de primària del Prat han aconseguit una aportació econòmica de 20.000 €, que han destinat a la compra de material tecnològic, petit mobiliari i altres necessitats quotidianes del centre.

Redacció / Foto: Arxiu

 

Un petit mitjà amb grans audiéncies...

Reportatges

El càlcul del salari de referència, com en les edicions anteriors, s'ha efectuat per a tres àmbits territorials

El salari de referència metropolità és de 1.516 euros mensuals

Les despeses relacionades amb l'habitatge (lloguer o hipoteca i factures) s'enduen el 45% del pressupost de necessitats bàsiques, mentre que el 43%…
160

Fotonotícies

Opinió

Mapa Baix Llobregat Castelldefels Begues Gavà Sant Climent de Llobregat Viladecans Sant Boi de Llobregat El Prat de Llobregat Cornellà de Llobregat Esplugues de Llobregat Sant Joan Despí Sant Just Desvern Santa Coloma de Cervelló Sant Felíu de Llobregat San Vicenç dels Horts Molins de Rei Torrelles de Llobregat Vallirana Cervelló La Palma de Cervelló Pallejà El Papiol Corbera de Llobregat Sant Andreu de la Barca Castellví de Rosanes Martorell Sant Esteve de Sesrovires Abrera Olesa de Montserrat Esparreguera Collbató
© 2021 Grup Baix Media S.L. All Rights Reserved. Designed By La Premsa del Baix