L'ACA va analitzar més de 6.400 mostres de la xarxa Ter-Llobregat

Imprimeix

S’han determinat prop de 59.000 paràmetres en els mostrejos i els resultats han estat sempre dins del que estableix la legislació vigent.

El laboratori de l’Agència Catalana de l’Aigua (ACA) ubicat a la planta potabilitzadora d’Abrera ha analitzat durant el 2014 un total de 6.403 mostres, un 7% més que l’any 2013, per garantir la qualitat de l’aigua subministrada a través de la xarxa d’Aigües Ter Llobregat.

Aquests controls analítics ja estaven previstos en el contracte concessional que la Generalitat va adjudicar a finals de l’any 2012 a un grup d’empreses liderat per Acciona per a l’explotació de la xarxa d’abastament en alta Ter-Llobregat, i el seu cost va a càrrec del mateix concessionari, d’acord amb els preus establerts en el contracte d’adjudicació.

Els controls de la qualitat de l’aigua subministrada a través de la xarxa Ter Llobregat són una de les funcions bàsiques de l’administració com a òrgan regulador del contracte, i han de permetre garantir en tot moment la qualitat de l’aigua subministrada a les comarques de l’Alt Penedès, l’Anoia, el Baix Llobregat, el Barcelonès, el Garraf, el Maresme, la Selva, el Vallès Oriental i el Vallès Occidental, que suposen uns 4,5 milions d’habitants. Dins d’aquestes analítiques efectuades, s’han determinat prop de 59.000 paràmetres. Els resultats dels controls han estat satisfactoris, acomplint en tot moment el que estableix la legislació vigent.

Redacció / Foto: Arxiu