Entra en servei la remodelada planta de triatge de brossa inorgànica

La capacitat de recuperació de materials a la planta de Molins de Rei augmenta fins a les 5.000 tones, i rep residus de Molins, Castellbisbal, El Papiol, Torrelles i Corbera, a més de les papereres de totes les platges i parcs metropolitans.

L’alcalde de Molins de Rei Joan Ramon Casals, el Gerent de l’Àrea Metropolitana de Barcelona, Ramon Torra, i el director de l’Agència de Residus de Catalunya, Josep Maria Tost, van visitar ahir la planta de triatge de Molins de Rei, després de les àmplies remodelacions i actualitzacions que s’hi han fet durant els últims mesos. Està previst que la instal·lació estigui en funcionament al 100% a partir del pròxim dilluns, 19 de gener.

Més capacitat

Les obres han consistit en l’ampliació de la coberta de la nau en un 45% i la renovació total de la maquinària per adaptar-la a les últimes tecnologies, que permetran augmentar de manera important el rendiment que la planta oferia fins ara. Amb aquestes millores, la instal·lació tindrà capacitat per recuperar més de 5.000 tones de materials, més d’un 30% de les 16.000 tones de residus que rep anualment. Part del rebuig generat (el material no aprofitable) es destina com a combustible substitutiu del petroli per a la indústria cimentera. D’aquesta manera, augmentarà  l’aprofitament dels residus com a recursos, amb els beneficis ambientals i econòmics que comporta.

Els treballs de millora, que s’han dut a terme al llarg de l’any 2014, han estat finançats per la Generalitat de Catalunya, a través de l’Agència de Residus de Catalunya per mitjà d’una subvenció, i l’import total ha estat  3,9 MEUR.

A la Planta de Triatge de Molins de Rei hi arriben els residus del tipus FIRM (fracció inorgànica de residus municipals), una de les tipologies pròpies del sistema anomenat de residu mínim”. Aquest sistema separa els residus en quatre categories: paper, vidre, matèria orgànica i FIRM, que conté una part important d’envasos de plàstic i metall. Els cinc municipis metropolitans que segueixen aquest sistema de recollida (Molins de Rei, Castellbisbal, El Papiol, Torrelles de Llobregat i Corbera de Llobregat) envien aquesta fracció de residus a aquesta planta, on es procedeix al seu triatge. La instal·lació, a més, rep també els residus procedents del buidatge de les papereres de totes les platges i parcs metropolitans.

Setze anys funcionant

Aquesta planta està en funcionament des de l’any 1999, i només s’hi havien fet petites actuacions de condicionament el 2001, consistents en la instal·lació de vestuaris i d’una cabina de selecció de residus voluminosos. Durant l’aturada de la planta amb motiu de les obres, el personal s’ha destinat a altres tasques de manteniment i neteja. La millora tecnològica de la planta no només no ha comportat la pèrdua de llocs de treball, sinó que n’ha millorat la qualitat.

Redacció / Foto: Ajuntament de Molins de Rei

 

Un petit mitjà amb grans audiéncies...

Reportatges

El càlcul del salari de referència, com en les edicions anteriors, s'ha efectuat per a tres àmbits territorials

El salari de referència metropolità és de 1.516 euros mensuals

Les despeses relacionades amb l'habitatge (lloguer o hipoteca i factures) s'enduen el 45% del pressupost de necessitats bàsiques, mentre que el 43%…
134

Fotonotícies

Opinió

Mapa Baix Llobregat Castelldefels Begues Gavà Sant Climent de Llobregat Viladecans Sant Boi de Llobregat El Prat de Llobregat Cornellà de Llobregat Esplugues de Llobregat Sant Joan Despí Sant Just Desvern Santa Coloma de Cervelló Sant Felíu de Llobregat San Vicenç dels Horts Molins de Rei Torrelles de Llobregat Vallirana Cervelló La Palma de Cervelló Pallejà El Papiol Corbera de Llobregat Sant Andreu de la Barca Castellví de Rosanes Martorell Sant Esteve de Sesrovires Abrera Olesa de Montserrat Esparreguera Collbató
© 2021 Grup Baix Media S.L. All Rights Reserved. Designed By La Premsa del Baix