Els ciutadans participen en la millora de la biodiversitat

Imprimeix

S’està duent a terme el vuitè cicle d'activitats als parcs, platges i rius metropolitans, que s'organitza des de fa uns anys des de l'AMB.

Durant aquesta temporada tardor-hivern s'està portant a terme el vuitè cicle d'activitats als parcs, platges i rius metropolitans, que s'organitza des de fa uns anys des de l'AMB en col·laboració amb el Museu de Ciències Naturals, els ajuntaments metropolitans i altres entitats, amb una proposta diferent cada dissabte i cada diumenge. La periodicitat d'aquest cicle és de dues edicions cada any: de primavera i d'hivern.

També aquest any 2014 s'han dut a terme més de 300 activitats diferents en el marc d'una nova edició dels tretze Programes Anuals d'Activitats als parcs metropolitans organitzats des d'AMB i els Ajuntaments on han participat 15.000 persones. Enguany, a més, i com a novetat, han començat les programacions dels projectes de Jugatecambiental, un recurs de dinamització dels parcs metropolitans que han dut a terme un munt d'activitats de caire mediambiental que posen de relleu diferents aspectes del parc, i que segueixen els eixos de sostenibilitat continguts en el Programa Metropolità d'Educació per a la Sostenibilitat.

En aquests programes, el públic ha pogut gaudir d'un munt de propostes ben diferents que han posat en valor aquests espais metropolitans. Algunes d'aquestes activitats han estat jornades participatives, on a més de trobar-hi una manera atractiva i amena de conèixer, aprendre i divertir-se (ja que estan guiades per professionals experts), el públic ha pogut participar d'una acció de millora sobre el medi natural més proper. D'aquesta manera els participants no són només espectadors, sinó que es converteixen en agents actius que intervenen i interactuen amb l'entorn, ajudant a la millora de la biodiversitat, amb la plantació d'espècies autòctones i en la millora dels seus hàbitats.

Algunes d'aquestes accions han consistit, per exemple, en la recuperació de l'ecosistema de les dunes litorals de Castelldefels, Gavà i Viladecans. En total, unes 420 persones han intervingut en les activitats de millora de la biodiversitat dels parcs, rius i platges metropolitanes.

Redacció / Foto: AMB