Neix un nou projecte per protegir la muntanya de Montserrat

Imprimeix

Participen els municipis baixllobregatins d’Olesa, Esparreguera i Collbató i té com a objectiu la prevenció d’incendis forestals així com la conservació i millora de la seva biodiversitat.

 

El diputat adjunt d'espais Naturals, Andreu Carreras, acompanyat de l'administrador de Montserrat, pare Manel Gasch, va presentar al monestir de Montserrat el projecte europeu Life Montserrat, per a la prevenció d'incendis forestals, així com la conservació i millora de la biodiversitat de la muntanya de Montserrat A l’acte van assistir els alcaldes dels catorze municipis de les comarques del Bages, Anoia i Baix Llobregat inclosos en el projecte entre els quals cal destacar Collbató, Esparreguera i Olesa de Montserrat.

El projecte Life Montserrat, inclòs en el programa mediambiental europeu Life+ 2014, té com a objectiu la prevenció d'incendis forestals i la conservació i millora de la biodiversitat de la muntanya de Montserrat. El projecte té un període d'execució de quatre anys i compta amb un pressupost global de 3,5 MEUR, dels quals 1,7 MEUR provenen de fons europeus. La Diputació de Barcelona destinarà a l'execució del projecte un total de 512.000 euros, en el qual també participen com a socis l'Associació Propietaris Forestals Entorns de Montserrat, la Fundació Catalunya-La Pedrera, Generalitat de Catalunya i el Patronat de la Muntanya de Montserrat, que aportaran al projecte 1,2 MEUR, amb els quals es configura el 50% del pressupost total del programa.

La Diputació de Barcelona, a través de l'Àrea de Territori i Sostenibilitat que gestiona la Xarxa de Parcs Naturals, coordina aquest projecte que en el seu conjunt afecta una superfície de 42,487 ha de la muntanya de Montserrat, el 64% de la qual és superfície forestal, i es basa en la gran riquesa natural de la muntanya i els seus entorns, bona part de la qual forma part de la Xarxa Natura 2000.

Redacció / Foto: Arxiu